Pozvánka na tiskovou konferenci - start informační kampaně Biopaliva frčí - středa 25.5.

Praha 23. května (PROTEXT) -

CZ Biom - České sdružení pro biomasu,

http://www.biom.cz, http://www.czbiom.cz

Vážené novinářky, vážení novináři,

Zveme vás na tiskovou konferenci, kterou odstartujeme informační kampaň na podporu biopaliv s názvem Biopaliva frčí. Tisková konference se koná ve středu 25. května 2011 v 10 hodin v areálu jednoho z generálních partnerů kampaně - výrobce bioetanolu a paliva E 85 - Tereos TTD Dobrovice na adrese Palackého náměstí 1, 294 41 Dobrovice, okres Mladá Boleslav. Od 13 hodin zahájíme odborný seminář k tématu certifikace biopaliv.

Generálními partnery naší kampaně je např. i Škoda Auto. Budeme mít pro vás připravené k vyzkoušení dvě Octavie typu Multifuel - auta, která jsou již od výrobce uzpůsobená na jízdu na palivo E85, ale mohou jezdit i na klasický benzín. Již brzy budou k dostání i na českém trhu.

Kdo jsme?

CZ Biom je nevládní nezisková a profesní organizace, která byla založena v roce 1994 s cílem podporovat rozvoj využívání biomasy jako obnovitelné suroviny, rozvoj fytoenergetiky, kompostárenství a využití bioplynu a ostatních biopaliv v České republice. Sdružuje významnou část odborníků, podnikatelů a dalších subjektů činných v oblasti využívání biomasy. Organizace vydává časopis BIOM a provozuje dvě webové stránky, které patří v rámci oboru mezi nejvíce navštěvované stránky českého internetu až se 119.000 přístupy měsíčně. Zároveň nabízí v rámci České republiky prakticky nejobsáhlejší soubor informací z oblasti biomasy a bioodpadů.

O čem bude kampaň?

Určitě nebude zelená. Nebude nikomu vnucovat:

"Jezděte na biopaliva, zachráníte planetu."

Chceme zlepšit informovanost široké veřejnosti o biopalivech, a to především kapalných.

Víme, že začínáme v době, kdy se již několik let veřejným prostorem šíří různé spekulace. Ať již na základě averze vůči čemukoli, co podporuje Evropská unie, nebo jako prostředek konkurenčního boje ze strany výrobců a distributorů fosilních paliv.

Respektujeme svobodu volby. Představíme automobily typu Flexifuel, které jsou přímo od výrobce uzpůsobeny k jízdě na biopaliva, avšak kdykoli do nich můžete načerpat i normální benzin. Informujeme o přestavbách starších typů automobilů, aby byly schopné jezdit na biopaliva. A pro ty, kteří s biopalivy experimentují, naservírujeme dostatek informací, aby neučinili zbytečně negativní zkušenost. Protože při ježdění na biopaliva se vyplatí dodržovat několik jednoduchých pravidel.

Další informace:

Ing. Jiří Trnka

manažer kampaně

e-mail: trnka@biom.cz

mobil: 724153581

Ing. Jan Habart, PhD.

předseda občanského sdružení CZ Biom

e-mail: habart@biom.cz

mobil: 603273672

Kontakt: Markéta Černá

mobil:739305907

e-mail: media@biom.cz

ČTK ke zprávě vydává fotografii, která je k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese

http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-benzin-ekologie-biopaliva-firmy-CZ Biom

Chemický a farmaceutický průmysl