Ultrazvuk snižuje při anestézii nebezpečí pro srdce, společnost Arrow International představí systém včasného varování na lékařské konferenci

DALLAS (USA) 5. října (ots-PRNewswire/ČTK) - Nový, neagresivní nástroj HemoSonic(TM)100, který využívá zvukové vlnění, umožňuje lékařům přesně měřit krevní tok v aortě. Přístroj bude představen na dvou prezentacích Americké společnosti anesteziologů (ASA) na výroční konferenci, která se sejde 9. až 13. října v texaském Dallasu.

KDO: Arrow International (Nasdaq: ARRO), oddělení kritické péče informuje o objevu ultrazvukové techniky, která průběžně měří krevní tok od srdce a v reálném čase informuje lékaře o kritických změnách v srdeční činnosti.

CO: Dvě prezentace, jež podá Adrien Descorps-Declere, M.D., Hopital de Bicetre, Le Kremlin Bicetre, Francie: (1) Vliv Norepinephrinem indukovaných změn krevního tlaku na průměr sestupné aorty: následky pro zhodnocení krevního toku aorty pomocí ezofágové Dopplerovy techniky; a (2) změny krevního toku v čase určeném ezofágovým Dopplerem během kapalinové terapie u pacientů na jednotce intenzívní péče.

KDE: Sál B, Dallas Convention Center, Dallas, TX

KDY: úterý 12. října 1999

ČAS: 14:00 -16:00 hod.

POZNÁMKY: Jean-Luc Boulnois, Ph.D., spoluautor HemoSonic(TM)100, uvádí: "protože HemoSonic(TM)100 může sledovat výstup ze srdce v reálném čase a zjišťovat změny v srdečním krevním toku, může varovat anesteziology a sestry, internisty a kardiology o změnách v krevním zaplavování tkání a orgánů a pomáhá předcházet následným škodám. Jako systém včasného varování může optimalizovat péči o pacienta na jednotce intenzivní péče nebo na operačním sále." Arrow International je celosvětový výrobce a prodejce inovačních, klinicky vyspělých, cenově efektivních lékařských nástrojů a dalších výrobků zdravotnické péče užívaných při procedurách v kritické péči a v srdeční péči. Je především zaměřen na zajištění inovačních řešení pro lékařské profesionály v oblasti srdeční péče, kritické péče a na implantační nástroje.

Arrow International Website: http://www.arrowintl.com & HemoSonic(TM)100 Videoklip, HemoSonic(TM)100: dostupný

on-line Validace výrobku: polovina října

HemoSonic(TM)100 Downloadable

Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990928/PHTU014 Contact: Zane B. Szurgot of Arrow International, (USA) 800-233- 3187 nebo (USA) 610-378-0131, nebo Trish Doll z Publicity Works, (USA) 717-445-6377, pro Arrow International. ots Original Text Service: Arrow International Internet: http://www.newsaktuell.de Photo: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi- bin/prnh/19990928/PHTU014 PRN Photo Desk, (USA) 888-776-6555 nebo (USA) 201-369-3467 Web site: http://www.arrowintl.com