Jan Mühlfeit osobností roku české informatiky

V rámci brněnského veletrhu Invex Computer '99 byly vyhlášeny výsledky soutěže Osobnost roku české informatiky. Pro letošní rok cenu v manažerské kategorii cenu již podruhé získal generální ředitel české pobočky společnosti Microsoft.

V 6. ročníku soutěže Osobnost roku české informatiky, kterou vyhlašuje organizátor veletrhu Brněnské výstavy a veletrhy ve spolupráci se společností DELINFO ve dvou kategoriích, si cenu v kategorii manažerské odnesl Jan Mühlfeit, generální ředitel české pobočky společnosti Microsoft.

"Tuto cenu chápu jako ocenění celého našeho týmu, a tím nemyslím jenom své spolupracovníky ze společnosti Microsoft. Do širšího týmu zahrnuji šest tisíc partnerů a asi milion dvě stě tisíc zákazníků, které v České republice naše společnosti má. Tento velký tým na našich technologiích staví řešení, jež pomáhají zvýšit konkurenceschopnost naší země, a věřím, že se nám společně česká kola a kolečka podaří roztočit a že českého lva vrátíme do extraligy, kde býval před druhou světovou válkou," prohlásil Jan Mühlfeit po oficiálním vyhlášení výsledků prestižní ankety.

V porotě, která rozhodla o vítězích této prestižní soutěže (v kategorii publicistů byl pro letošní rok oceněn Milan Loucký, ředitel Vogel Computer Media) hlasovali nositelé tohoto ocenění, vybraní odborní publicisté, odborníci z oblasti informatiky, představitelé vysokých škol, státní správy i reprezentanti významných firem působících v oboru.

Prvního "invexového Oscara" si Jan Mühlfeit z Brna přivezl již v roce 1994, kdy mu kromě jiných osobně poblahopřál Bill Gates nejen k tomuto vyznamenání, ale také ke skutečnosti, že se společnost Microsoft Česká republika stala nejrychleji se rozvíjející pobočkou v Evropě.

Kontakt: Josef Belvončík, tel.:(02)6119711, E-mail:josefb@microsoft.com.

Informace o společnosti Microsoft naleznete na http://www.microsoft.com/cze.

Klíčová slova PROTEXT-Microsoft

IT, telekomunikace