Bombardier Aerospace prodal devět letounů Q Series 200

NEW YORK 29.března (ČTK) - Bombardier Aerospace oznámil, že americká společnost Piedmont Airlines ze Salisbury v americkém státě Marylandu převezme devět 37místných letadel Q Series 200. Piedmont Airways je zcela vlastněná pobočka americké US Airways Group, Inc.

Akvizice zvýší počet letadel Dash 8(R) Piedmontu v expresní přepravní službě US Airways Express na 93 a na 115 letadel v US Airways Express.

"Piedmont Airlines je ceněným zákazníkem od roku 1979, kdy koupila svůj první 50místný Havilland Dash 7," uvedl Robert D. Gillespie, prezident regionální aerolinie Bombardier Aerospace.

"Jsme vděčni za pokračující důvěru Piedmontu v produkty Bombardieru a jsme si vědomi, že si jeho cestující užijí letu s novým letounem Q200 díky jeho systému Noise and Vibration Suppression (NVS) pro potlačení hluku a vibrací."

Celkový počet letadel Dash 8 ze série Q firmou dodaných na trh nebo u firmy objednaných tímto kontraktem stoupne na 581, modelu Q200 z toho je 87.

US Airways, US Airways Express, US Airways Shuttle a MetroJet s nízkými poplatky létají celosvětově do 202 destinací včetně 38 států v USA. Jsou mezi nimi Bermuda, Cancun, Grand Cayman, Montego Bay, Nassau, San Juan, St. Thomas, St. Maarten, St. Croix a kanadské destinace Toronto, Montreal, Ottawa, Hamilton a London v Ontariu.

Bombardier Aerospace, pobočka Bombardier Inc, je třetí největší světový výrobce civilních letadel s operacemi ve třech zemích. S vedoucí pozicí na trhu 20ti až 70místných osobních letadel na regionálním trhu přepravy, Bombardier Aerospace nabízí kompletní řadu proudových a tryskových letadel pro trh regionální dopravy. Má nejširší výrobní řadu tryskových letadel a nabízí vlastnictví jak úplné, tak podílové. Taktéž vyrábí letadla protipožární a pro služby na moři. Společnost zajišťuje technický servis, údržbu letadel a trénink pilotů pro odběratele mezi podniky, regionálními aeroliniemi a armádami.

Bombardier Inc je kanadská korporace aktivní na poli letectví, zařízení pro železniční dopravu, výrobků pro volný čas, ve finančních službách a ve službách spojených s její výrobní řadou. Provozuje podniky v 11 zemích v Severní Americe a v Evropě a více než 88 procent svého obratu vytváří mimo Kanadu. Obrat Bombardieru ve fiskálním roce do 31.ledna 1998 dosáhl 8,5 miliardy dolarů.

(R) Registrovaná ochranná známka společnosti Bombardier Inc

Kontakt: Bombardier Aerospace