C3D představí fluorescentní vícevrstvový disk a kartu

Společnost C3D, Inc. (označení na vývěsce mimoburzovních obchodů: CDDD) dnes oznámila, že očekává dokončení dříve ohlášené akvizice společnosti Constellation 3D Holdings, Ltd. do 30. září 1999. Dne 4. října 1999, po dokončení akvizice a více než pěti letech výzkumu a vývoje, má nově získaná izraelská dceřiná společnost v úmyslu zveřejnit informace o svém revolučním fluorescentním vícevrstvovém disku (Fluorescent Multi-layer Disk - FMD)a kartě (FMC) pro optické ukládání dat, a to na tiskové konferenci v hotelu The Dan Hotel v Tel Avivu v Izraeli a později ve svých laboratořích v Rehovothu v Izraeli. Společnost má v plánu provést druhou demonstraci ve své kalifornské kanceláři v Křemíkovém údolí k pozdějšímu datu, které bude oznámeno.

Na prezentacích budou předvedeny plně funkční prototypy, využívající technologie disku FMD-ROM, FMC ClearCard-ROM a ClearCard-WORM. Společnost bude ihned usilovat o prodej licence na svou technologii určitým strategickým partnerům a očekává, že výrobu prvních komerčních přístrojů zahájí během dvanácti měsíců.

"Technický potenciál, pokud jde o velkou kapacitu ukládání dat, nízké náklady na jeden gigabyte a rychlý přístup k datům a rychlost čtení a zápisu u těchto přístrojů, zejména u ClearCard, je enormní. Tato technologie bude zdrojem záplavy zcela nové odrůdy informačních zařízení s vysokou kapacitou ukládání dat, která budou schopná napodobit dnešní funkci PC u PDA, která se vejdou do ruky, nebo mobilních telefonů," uvedl Dr. Eugene Levich, zakladatel a výkonný ředitel nově získaných společností. Dr. Levich dodal: "Nástup schopnosti stahovat z internetu vysokou rychlostí a příchod spotřebitelských zařízení jako je HDTV (TV s vysokým rozlišením, která požaduje až 7,5 GB na hodinu záznamu, osobních VCR a elektronických knih (e-Book) podtrhují exponenciální nárůst potřeby médií s kapacitou paměti mnoha gigabytů. Podobně ve firemní sféře je pro rostoucí činnosti náročné na ukládání dat, jako analýza údajů o transakcích spotřebitelů v elektronickém obchodě, dostupnost takových médií nezbytná. už první generace těchto přístrojů nabídne hustotu dat, která značně převýší všechno, co je v současné době dostupné."

Společnost má v plánu zahájit pilotní produkci s těmito výrobky:

* 10vrstvový disk FMD-ROM ve standardním diskovém formátu 120mm (CD & DVD) s kapacitou až 140 GB;

* 20vrstvová FMC ClearCard-ROM ve formě kreditní karty s kapacitou až 10 GB a

* 10vrstvová FMC ClearCard-WORM (Write Once Read Many) ve formě kreditní karty s kapacitou až 1 GB.

Plánované karty a disky druhé a třetí generace budou budou mít kapacitu i vyšší než 1 Terabyte (1000 Gigabyte). Jsou také plánovány verze RAM disků a karet.

Patentované technologie společnosti překonávají omezení kontrastu signálu a odstupu signálu od šumu u současných paměťových médií a umožňují ukládání dat do více vrstev disků a karet, čímž vytvářejí skutečně trojrozměrnou "volumetrickou" paměť na rozdíl od současných dvouvrstvých DVD a jednovrstvých CD a karet Flash. Je zde i výhoda speciálních vlastností fluorescentního inkoherentního světla (ve srovnání s koherentním světlem, používaným v současných zařízeních optické paměti) a implementace unikátních technologií "tenké repliky" a "horkých reliéfů", které vyvinuli vědci společnosti.

Existující zařízení na výrobu CD a DVD 120mm disků a diskových ovládačů je možné přizpůsobit s minimálními úpravami nové technologii. Proces výroby disků se v určitém ohledu zjednoduší, neboť nebude zapotřebí ukládat reflexní materiály, protože paměťové médium FMD je zcela průhledné. Nové drivery FMD budou také zpětně kompatibilní se současnými médii CD a DVD (tj. budou schopné je číst).

Protože ClearCard přivádí technologii karet Flash na zcela novou úroveň - současné karty mají obvykle rozsah paměťové kapacity od 1 megabyte do 64 megabyte - společnost vyvinula nové výrobní metody. K těmto metodám patří například vyspělou technologii optické víceohniskové konstrukce a podstatně sníží výrobní náklady na jeden megabyte ve srovnání se současnými médii typu flash (rychle mazatelných pamětí.

Ke společnostem, které se zabývají vývojem a výrobou disků a karet pro ukládání dat a příslušných ovladačů, patří Eastman Kodak Co., EMC Corp., IBM Corp., Intel Corp., Hitachi Ltd, Kingston Technology, Panasonic-Matsushita Electrical Industrial Co., Mitsubishi, Philips (Koninklijke Philips Electronics N.V.), Pioneer Corp., Ricoh Co., SanDisk Corp., Sony Corp., TDK Corp., Toshiba Corp., Victor Company of Japan -- JVC a Yamaha Corp.

Mezi speciálními hosty pozvanými na prezentaci 4. října 1999 je Henrikas Iuochkiavitchiuos, který má funkci Assistant Director General v UNESCO pro masmédia a masovou komunikaci, a také zástupci různých vlád, včetně Izraele, a přední představitelé odvětví optických pamětí a ukládání dat.

Společnost se zaměřuje na vývoj a komerční využití různých produktů digitálních pamětí na základě své patentované technologie. Výzkum provádí mezinárodně uznávaný tým vědců, který v současné době vlastní více než 40 mezinárodních patentů v oblasti optického ukládání dat.

C3D, Inc. má kanceláře a laboratoře v New Yorku, Kalifornii, Izraeli, Rusku a na Ukrajině. Její webová stránka má adresu http://www.c-3d.net

Výroky obsažené v tomto sdělení pro tisk, které nejsou historickými skutečnostmi, jsou výhledová tvrzení, podle definice tohoto termínu v Zákoně o reformě obchodů se soukromými cennými papíry z roku 1995. Taková výhledová tvrzení podléhají rizikům a nejistotám, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou významně lišit od očekávaných.

Komise pro cenné papíry (SEC) a burza Nasdaq neprováděli revizi tohoto sdělení a nepřijímají odpovědnost za jeho adekvátnost či přesnost.

ots Original Text Service: C3D, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: John Swanson, Swanson Communications, média, 212- 683-4890, nebo r swanscom@aol.com, za C3D, Inc.; nebo Dr. Eugene Levich, média, průmysl nebo technika, 212-580-4024, nebo elevich@c-3d.net, nebo Dr. Ingolf Sander, 650-316- 3690, nebo 408-973-9217, nebo isander@c-3d.net, oba z C3D Inc.

Web site: http://www.c-3d.net

Klíčová slova PROTEXT-C3D

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace