Galena má schválen prodej léku PAXENE od českého MZdr

Společnost IVAX (značka na Amex: IVX) oznámila, že Galena a.s., její dceřiná společnost v České republice, získala souhlas od českého ministerstva zdravotnictví k uvedení na trh patentovaného léku proti rakovině s názvem PAXENE(R) (paclitaxel), který je určen na léčbu Kaposiho nádoru spojeného s nemoci AIDS. Výrobek bude dostupný k použití v České republice brzy poté, co vládní orgány určí jeho cenu, k čemuž podle očekávání dojde v polovině tohoto roku.

V lednu rovněž IVAX obdržela doporučení od Evropské komise pro patentované medicínské produkty pro centrální schválení léku PAXENE (R) v 15 členských zemích Evropské unie.

Paclitaxel byl původně vyvinut Národním institutem pro výzkum rakoviny (National Cancer Institute) a licenci na jeho výrobu získala společnost Bristol-Myers Squibb v roce 1992. Bristol- Myers vyvinul produkt do komerční podoby a prodává ho v USA a v jiných zemích pod obchodní značkou Taxol(R). Taxol (R) od společnosti Bristol-Myers je v Evropě schválen pro léčení rakoviny prsu, vaječníků a nemalobuněčné rakoviny plic.

Galena, a.s., jedna z nejstarších a nejzavedenějších farmaceutických společností se sídlem v České republice vyvíjí, vyrábí a prodává celou škálu farmaceutických hotových produktů a aktivních ingredientů. IVAX Corporation se sídlem v Miami na Floridě je holdingová společnost, jejíž dceřiné společnosti se zabývají výzkumem, vývojem, výrobou a prodejem značkových a generických léků v USA a na mezinárodních trzích.

S výjimkou historických údajů jsou tvrzení v tomto sdělení pro tisk výhledová a jsou činěna v souladu s ochrannými ustanoveními o "safe harbor" (bezpečném přístavu) uvedenými v zákoně o reformách obchodů s cennými papíry (Securities Litigation Reform Act) z roku 1995. Investoři jsou vyzýváni, aby si byli vědomi toho, že výhledová tvrzení zahrnují rizika a nejistoty, které mohou mít vliv na podnikání a perspektivy společnosti IVAX, včetně rizika, že IVAX nebude úspěšná při prodeji léku PAXENE(R), a určité faktory, týkající se hospodaření, konkurence, vlády, technologie a dalších faktorů, které jsou uváděny ve zprávách, které společnost předkládá americké Komisi pro cenné papíry (SEC).

Kontakt: Sara L. Wilkins, Director, Investor Relations and Corporate Communications, IVAX Corporation, tel. Florida +1 305- 575-6043, nebo sara_wilkins@ivax.com, nebo v České republice Chris Bitterli, Director, Strategic Marketing and Support, Galena a.s., tel +420-2 51007330

Klíčová slova Galena