Meritor vytváří jednotku Automotive Body Systems

Sílící pozicí obchodu s dveřními systémy získává společnost Meritor výhodu v trendu modulární kompletace.

Meritor Automotive, Inc. (NYSE: MRA) dnes oznámila vytvoření obchodní jednotky Automotive Body Systems v rámci svého podniku Light Vehicle Systems (LVS - systémy lehkých vozidel). Nová jednotka je určena k vývoji a prodeji kompletních modulů karosérií a ze začátku se bude soustředit na poskytování kompletních dveřních modulů pro osobní automobily a užitková sportovní vozidla. Kenneth W. Schang, který nedávno pracoval jako ředitel oddělení obchodního marketingu u společnosti Meritor LVS, byl s okamžitou platností jmenován generálním manažerem nové jednotky.

"Vytvoření jednotky Automotive Body Systems odráží záměr firmy Meritor rozšířit své pozice jako dodavatele modulů. Díky sílící pozici našich existujících dveřních systémů a přístupového ovládání máme dobrou pozici pro profitování z rostoucí poptávky po OEM k dokončení dveřních modulových systémů," uvedl prezident Meritor LVS Terry O'Rourke.

Při popisování prospěchu z nové obchodní jednotky Schang zdůraznil: "Mimo to, že budeme držet s celosvětovým trendem k modulární kompletaci lehkých vozidel, podnik Automotive Body Systems bude poskytovat oddělením Meritoru pro dveřní a přístupové ovládací systémy příležitost soustředit se intenzivněji na rozvoj produktů příští generace pro naše světové zákazníky OEM."

Meritor je, se svým obratem 3,8 miliardy USD za rok 1998, globálním dodavatelem širokého sortimentu komponentů a systémů pro trh komerční, speciální i lehkých vozidel OEM. Meritor se skládá ze dvou firem:

- Heavy Vehicle Systems (systémy těžkých vozidel) je vedoucím dodavatelem systémů řízení a komponentů pro auta střední váhy, těžké kamióny, přívěsy a terénní a speciální vozidla, včetně vojenských, autobusů, hasičských a záchranných.

- Light Vehicle Systems (systémy lehkých vozidel) je hlavním dodavatelem střech, dveří, ovládacích přístupů, systémů k výměně a nastavování sedadel a pneumatik pro osobní automobily, lehkých nákladních vozů a sportovních užitkových vozidel. ots Original Text Service: Meritor Automotive, Inc. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Media, Renee Rashid-Merem, 248-435-1107, email, rashidrj@meritorauto.com, nebo Investors, Thomas J. Joyce, 248- 435- 8891, email, joycetj@meritorauto.com, oba z Meritor Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/762401.html nebo fax, 800-758-5804, ext. 762401 Web site: http://www.meritorauto.com

Klíčová slova Meritor Automotive