Rekreační oblast Atlantis po přechodu Floyda stále činná

Rekreační oblast Atlantis na ostrově Paradise Island, která proslula svou obdivuhodnou architekturou a největším přírodním mořským prostředím na světě, je po průchodu hurikánu Floyd plně provozuschopná a v dobrém stavu s žádným vážným poškozením, uvedl Sol Kerzner, šéf sítě Sun International Hotel a majitel a provozovatel objektu. Oblast nebyla po dobu bouře uzavřena a zůstává otevřena a připravuje se na příjezd nových hostů v pátek 17. září.

Dopady hurikánu na oblast byly hlavně kosmetického rázu na krajině a měly podobu malého zatopení některých společných prostor a pokojů. Objekt nikdy nepřišel o elektřinu a vodu. Bouře nenarušila život 50.000 ryb a mořských živočichů, které žijí ve zdejším přírodním prostředí. Soukromý přístav v Atlantisu poskytuje úkryt 70 jachtám. Přístav nebyl nijak poškozen a je také plně provozuschopný. Po nezbytném očištění objekt navíc nabízí hostům bazény a vodní skluzavky. Podle organizátorů vodních sportů Atlantisu využívá dnes mnoho lidí slunného počasí a tepla k pobytu venku.

Kerzner se svými 400 zaměstnanci se postarali o potřeby 1700 hostů objektu, protože společnost učinila preventivní a účinná bezpečnostní opatření. Hosté byli z bezpečnostních důvodů ubytováni v nových prostorách konferenčního centra, kde jim byly promítány filmy, pořádány hry a podávána teplá jídla. Odborníci z nedávno otevřeného kempu Discovery Channel pořádali rekreační činnosti pro mladé. Hosté, kteří získali navíc dva noclehy včetně jídla a nápojů, se v úterý pozdě odpoledne vrátili do svých pokojů. Mnozí z nich se večer bavili v kasinu a restauracích Atlantisu.

"Jsem velmi hrdý na pracovníky Atlantisu, kteří se dokázali výjimečně postarat o naše hosty," řekl Kerzner. "Vypracovali jsme dobrý plán pro zvládnutí této situace a jsem spokojen s výsledkem. Mezi hosty vládlo velké porozumění a obdivuhodně mnoho lidí si v této situaci našlo přátele. Jsme šťastni, že objekt je v dobrém stavu a že můžeme tento týden přivítat nové hosty".

Pro další informace o Atlantisu, Paradise Island, volejte 800-ATLANTIS nebo navštivte webové stránky: http:// www.sunint.com/atlantis. ots Original Text Service: Sun International Hotels Internet: http://www.newsaktuell.de. Kontaktujte Alice Diaz, 212-754-6500, linka 262 (v USA), e-mail, adiaz@msilver-pr.com. Kontaktujte: Melanie Millin-Moor, 212-659- 5188, nebo fax, 212-659-5202, nebo Tracy Quan, 954-713-2633, nebo fax, 954-713-2652 (v USA), pubr@fllsunint.com, obě ze Sun International; nebo Alice Diaz z M. Silver Associates, Inc., 212- 754-6500, nebo fax, 212-754-6711 (v USA), adiaz@msilver-pr.com, pro Sun International. Web site: http://www.sunint.com/atlantis.

Klíčová slova PROTEXT-Sun International Hotel

Evropa, EU, NATO (es)