PSINet získává druhého největšího ISP v Maďarsku

Společnost PSINet Inc. (Nasdaq: PSIX), první a největší nezávislý komerční poskytovatel internetových služeb (ISP) ve středu oznámil, že koupil soukromou společnost Elender Informatikai es Szamitastechnikai Rt., druhého největšího ISP v Maďarsku. Elender se sídlem v Budapešti poskytuje firmám a osobám internetové služby a má na trhu připojení k internetu v zemi podíl 27 procent. Tato koupě je první akvizicí PSINetu ve střední Evropě. Podmínky dohody nebyly zveřejněny.

Elender, jeden z průkopníků internetu v Maďarsku, poskytuje internetové služby v celé zemi a má největší počet firemních zákazníků v Maďarsku. Firemní zákazníci tvoří 55 procent uživatelů služeb společnosti a vytvářejí 75 procent jejích tržeb.

Společnost nabízí přístup přes modem, propůjčené linky, ISDN a další s internetem spojené služby. Kromě toho Elender nabízí svým zákazníkům přítomnost na webu, vytváření a návrhy stránek a výrobu webového obsahu.

"Maďarský telekomunikační trh je nejvyspělejší ve střední a východní Evropě," uvedl Harry G. Hobbs, prezident PSINet Europe. "Postavení Elenderu na trhu a silný tým managementu činí ze společnosti ideální akvizici pro PSINet a umožní nám zaujmout vedoucí postavení na tomto rychle rostoucím trhu."

Privatizace maďarských telekomunikací byla úspěšně dokončena a v posledních šesti letech se počet pevných linek v zemi ztrojnásobil. V březnu 1999 mělo v Maďarsku přístup na internet téměř 500.000 osob.

Jedním z největších zákazníků společnosti Elender je Sulinet, virtuální soukromá síťová služba pro střední školy a další vzdělávací instituce, která spojuje více než 200.000 studentů a učitelů.

Janos Koka, výkonný ředitel Elenderu, k tomu uvedl: "Jako největší ISP v Maďarsku zaměřený na uživatele z řad firem a druhý největší vůbec jsme potěšeni, že se připojíme k PSINet, která sdílí naši perspektivu zaměření na zákazníka a má stejně jako my za sebou léta rychlého růstu. Protože počet uživatelů internetu v Maďarsku se v současné době každým rokem zdvojnásobuje, máme vynikající příležitost dalšího růstu a rozvoje na maďarském trhu."

PSINet se sídlem v Herndonu ve státě Virginia je globální poskytovatel datové komunikace na bázi internetového protokolu (IP), který se zaměřuje na podnikovou sféru. Jako první a největší nezávislý komerční poskytovatel internetových služeb na světě PSINet nabízí širokou škálu vysokorychlostního připojení podnikových sítí LAN s podporou řízené bezpečnosti a zaručením internetu, intranetu, elektronického obchodu, služeb přítomnosti na webu a služeb pro další telekomunikační firmy a ISP. PSINet provozuje mezinárodní moderní síť využívající tzv. frame relay, na bázi ATM a optimalizovanou pro IP, která má více než zastoupení po celém světě a která slouží trhům v Argentině, Rakousku, Belgii, Brazílii, Kanadě, Chile, Francii, Německu, Hongkongu, Maďarsku, Itálii, Japonsku, Lucembursku, Mexiku, Nizozemsku, Panamě, Korejské republice, Španělsku, Švýcarsku, Spojených státech a Spojeném království. Informace o PSINet je možné získat emailem na adresu info@psi.com, na webové stránce http://www.psinet.com anebo zavoláním bez meziměstských poplatků na číslo 800-799-0676.

ots Original Text Service: PSINet Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: média USA - Reid Walker, 703-375-1103, nebo rwalker@psi.com, nebo Evropa - Julia Motet, 41229290186, nebo motetj@psi.com, nebo analytici - David Lerch, 703- 375-1103, nebo erchd@psi.com, všichni z PSINet Inc.

Webová stránka: http://www.psinet.com

Klíčová slova PROTEXT-PSINet Inc.

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace