Bank of America rozšiřuje své aktivity v USA a v Evropě

Bank of America dnes oznámila, že rozšiřuje svou činnost v oblasti prodeje kapitálových účastí a své obchodní aktivity v Londýně prostřednictvím Bank of America International Limited, její londýnské investiční banky a ve spolupráci s Banc of America Securities LLC, její investiční bankou v USA. Kent Logan, ředitel divize akciových účastí v Banc of America Securities, uvedl, že rozšíření má za cíl vyhovět rozstoucí poptávce evropských zákazníků Bank of America po amerických firemních podílech a s tím spojenými produkty. Bank of America International Limited jmenovala Philipa Farrera výkonným ředitelem a vedoucím prodeje kapitálových účastí v Evropě a Stephena Kendalla výkonným ředitelem a vedoucím obchodování s kapitálovými účastmi v Evropě.

Farrer a Kendall budou ve své činnosti úzce spolupracovat s Craigem Johnsonem, ředitelem prodeje kapitálových účastí u Banc of America Securities, a Scottem Kovalikem, ředitelem obchodů s kapitálovými účastmi. Oba působí v San Francisku a jejich nadřízeným je Kent Logan. Oba také budou spolupracovat s Tomem Sandersem, který v současné době řídí činnost v oblasti zahraničního obchodování s kapitálovými účastmi v Banc of America Securities a je podřízen Kovalikovi.

"Toto oznámení představuje první krok k rozšíření kapacit Bank of America na kapitálových trzích, abychom vyhověli potřebám zákazníků v Evropě," uvedl Kent Logan. "Těší nás, že se k nám připojují Philip a Stephen a zvýší tak naši schopnost sloužit našim klientům jak v USA, tak v zahraničí, na těchto důležitých trzích. Philip a Stephen doplní naše existující mezinárodní obchodní operace jak San Francisku tak v New Yorku a už existující činnost banky na kapitálových trzích v zahraničí."

Philip Farrer pracoval u firmy Merrill Lynch od roku 1989, naposled ve funkci provozního ředitele pro kapitálové obchody. Farrer, který je britským státním příslušníkem, působil v Merrill jako výkonný ředitel pro celoevropské kapitálové obchody (1997- 98), spoluvedoucí globálního prodeje v Evropě (1995-1997) a ředitel evropských majetkových účastí (1989-1994). Farrer se připojil k Merrill Lynch, aby vybudoval její evropskou franšízinkovou pobočku a byl odpovědný za prodej kapitálových účastí v Americe, Japonsku, Evropě a na mladých trzích a za konvertibilní produkty evropským klientům. Před svým působením u Merrill Farrer pracoval jako ředitel evropského prodeje kapitálových účastí pro Swiss Bank International.

Stephen Kendall, který je také britským státním příslušníkem. naposled pracoval jako výkonný ředitel a vedoucí celoevropského obchodování s kapitálovými účastmi pro společnost BT Alex Brown od roku 1995. Předím byl fondovým manažerem u společnosti Odey Asset Management. Od roku 1986 do roku 1994 Kendall pracoval jako zástupce ředitele u společnosti Warburg Dillon Read.

Bank of America International Limited (BAIL) je dcerou společnosti Bank of America Corporation. Pro činnost Bank of America v Evropě, na Blízkém východě a v Africe je ústředím Londýn, a banka zaměstnává zhruba 2500 zástupců v 15 zemích a 20 městech. Bank of America poskytuje kompletní škálu služeb na kapitálových trzích v Londýně, včetně burzovních služeb, derivátních produktů, vymáhání dluhů, správy hotovosti a úvěrování. Pod vedením Farrera a Kendalla Bank of America očekává, že její tým pro kapitálové operace se v Londýně rozroste v blízké budoucnosti na 20 osob.

Banc of America Securities LLC (BAS), která je také dcerou společnosti Bank of America Corporation, je investiční banka a zprostředkovatelská firma poskytující kompletní služby. BASY, jejíž hlavní kanceláře jsou v San Francisku, New Yorku a Charlotte, zaměstnává více než 4000 osob v kancelářím po celých USA a prostřednictvím afilací nabízí své funkce po celém světě.

Bank of America Corporation (NYSE: BAC) s celkovými aktivy 614 miliardy USD je jednou z největších bank ve Spojených státech, která funguje v 21 státech a v Kolumbijském distriktu a v dalších 37 zemích světa.

ots Original Text Service: Banc of America Securities LLC

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Jennifer A. Smith, Banc of America Securities LLC, 415-913-5968, nebo jasmith@bofasecurities.com; nebo John Weguelin, Bank of America, London, +44-171-634-4936, nebo John.Weguelin@bankamerica.com, oba z Bank of America Company

News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/137001.html ¨nebo fax, 201-432-0504 linka 137001