AudioSoft získala 13 miliónů od investorů

Společnost AudioSoft ( http://www.audiosoft.com ), která je průkopníkem v oblasti technologie pro bezpečné poskytování hudby na internetu a systémů pro dodržování autorských práv a placení tantiém, dnes oznámila, že dokončila třetí kolo financování. Mezinárodní skupina firem z USA, Evropy a Japonska investovala do AudioSoftu 13 miliónů USD, které společnost použije k upevnění svého postavení předního světového poskytovatele digitálních služeb správy autorských práv pro hudební průmysl.

Kromě finanční podpory poskytnou investoři společnosti strategickou podporu pro rozvoj a prodej služeb správy autorských práv po celém světě. K investorům patří 3i Group plc (LSE: III), přední evropská společnost v oblasti rizikového kapitálu a největší investor v Evropě do oblasti technologií. 3i má více než 50 let zkušeností s financováním zakládaných podniků a nezávislých rostoucích společností ve všech sektorech a v současné době má podíly ve více než 3000 společnostech. Ve skupině investorů je vedle 3i také Jafco Co., dcera společnosti Nomura Securities Co., Ltd., která je průkopníkem v oblasti rizikového kapitálu v asijsko-tichomořské oblasti a největší soukromou investiční firmou v Japonsku s více než 1800 podíly v podnicích po celém světě. Dalším investorem je Macrovision Corporation (Nasdaq: MVSN), která vyvíjí a prodává technologie, zabraňující neoprávněnému kopírování, příjmu nebo používání audiovizuálních programů a počítačového software, a ve skupině je také Mars Capital, mezinárodní investiční společnost, která podporuje rozvoj mladých a inovativních společností v oblasti informačních a komunikačních technologií. .

Společnost AudioSoft, která se věnuje zajišťování toho, aby autoři dostávali za svá díla v digitální epoše kompenzaci, vyvinula systém Copyright & Data Reporting System, který shromažďuje, organizuje a dodává informace o používání hudby na internetu. Zajišťuje přesné sledování každého poslechu a stahování na teritoriální bázi a zachycuje tak vydavatelské společnosti, společnosti zabývající se copyrightem a online prodejci. Tento systém je určen pro podporu legislativy v oblasti autorského práva v jednotlivých zemích na každém významnějším trhu s hudbou a je možné jej přizpůsobit na libovolný softwarový přehrávač a dnešní nebo budoucí technologie komprese audiodat.

"Oblast online hudby se rozvíjí jako exploze. Už změnila způsob, jakým spotřebitelé na celém světě vybírají a kupují hudbu," vysvětluje Marco Brockhaus, investiční manažer společnosti 3i. "Když se tahle všechna hudba stahuje z webu, někdo musí zajistit, aby bylo zaplaceno umělcům, producentům a vydavatelům, jinak by se proces tvorby zastavil. 3i učinila strategické rozhodnutí účastnit se této revoluce online audia a proto je pro 3i investice do AudioSoftu klíčová."

AudioSoft plánuje po třetím kole financování další investice do svých unikátních služeb správy autorských práv a má v úmyslu významně rozšířit svou přítomnost po celém světě. "Naše třetí kolo znamená silnou globální podporu podnikatelského modelu AudioSoftu," uvádí zakladatel a generální ředitel AudioSoftu FX Nuttall. "Ale více než finanční zdroje považujeme za neocenitelnou strategickou podporu plus perspektivu a vedení ze strany každého z našich investorů."

O společnosti AudioSoft (http://www.audiosoft.com )

AudioSoft vyvíjí technologii k zajištění bezpečného dodávání hudby elektronickou cestou a celosvětové digitální správy autorských práv. Společnost poskytuje hudebnímu průmyslu řešení pro distribuci hudebních nahrávek, podléhajících autorským právům, elektronicky po internetu po celém světě a zajišťuje, že vlastníci hudebních práv dostanou řádně zaplaceno za použití jejich děl. AudioSoft má kanceláře v "Audio Alley" (Audio údolí) v San Francisku a v Ženevě.

AudioSoft International:

1960 Bryant Street 42 Route de Satigny

San Francisco CA, 94110 1217 Meyrin, Geneva

USA Switzerland

Tel: 415-701-7690 Tel: +41-22-306-6000

ots Original Text Service: AudioSoft

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Marianna Marino, Marino & Associates, 415-547-7770, nebo marianna@marino.com, za AudioSoft; nebo Veronique Le Sayec, AudioSoft Europe, +41-22- 306-6004, nebo v.lesayec@audiosoft.com

Webová stránka: http//www.audiosoft.com

Klíčová slova PROTEXT-AudioSoft

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

IT, telekomunikace