Pherin a Janssen uzavřeli licenční a investiční dohodu

Pherin Pharmaceuticals, Inc. dnes oznámila vývojovou a licenční dohodu s Janssen Pharmaceutica, N.V., pobočkou Johnson & Johnson, která pokrývá zvláštní vomeroferinové látky pro léčbu široké řady stresových potíží. Dohoda zajišťuje společnosti Pherin platby licenčních poplatků, poplatků z čistého prodeje úspěšně vyvinutých produktů a dalších poplatků. Navíc Johnson & Johnson Development Corp., další pobočka Johnson & Johnson, koupila za 1,5 miliónu USD převoditelné preferenční akcie Pherin.

Dr. David Berliner, prezident a výkonný ředitel Pherinu, uvedl: "Pečlivě jsme zvažovali všechny komerční volby pro naši vynikající novou třídu lokálně aplikovaných stresových produktů a vybrali si Janssen Pharmaceutica - přední společnosti uznávané ve vývoji produktů pro léčbu onemocnění, ovlivňujících centrální nervovou soustavu - za našeho preferovaného partnera. Tato druhá významná dohoda Pherinu s přední farmaceutickou společností poskytuje dodatečnou podporu slibným vomeroferinových látkám Pherinu pro léčbu poruch centrální nervové soustavy stimulací hypotalamické oblasti mozku."

Pherin Pharmaceuticals, Inc. z Menlo Park v Kalifornii se zabývá vývojem svých patentovaných vomeroferinových látek pro řadu důležitých onemocnění. Vomeroferiny se aplikují do veronasálního orgánu, chemosenzorického koncového orgánového receptoru, který přímo posílá vzkazy do hypotalamusu, řídícího kontrolního centra v mozku, odpovědného za modulaci takových funkcí, jako jsou emoce, krevní tlak, teplota, chuť, sexuální motivace a neurohormonální systém. Vomeroferiny působí rychle, mají vynikající bezpečnostní profil a jsou účinné ve velmi nízkých dávkách (množství v picogramech).

Janssen Pharmaceutica se sídlem v Beerse v Belgii má společnosti v 32 zemích, včetně Spojených států. Jako plně vlastněná pobočka Johnson & Johnson je lídrem ve výzkumu centrální nervové soustavy. Mezi ostatní oblasti výzkumu patří alergie, analgézie, onkologie, gastroenterologie a mykologie. ots Original Text Service: Pherin Pharmaceuticals, N.V. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Kevin McCarthy z Pherin Pharmaceuticals, N.V. Tel.: (v USA) 650-324-1231, nebo fax, 650-324-2819, nebo kevin@pherin.com

Keywords Pherin-Janssen

Region