ČR zavádí Orientation Czech Republic

Před deseti lety slavná Sametová revoluce svrhla komunistickou vládu v Československu. O několik let později, v roce 1993, se Česká republika oddělila od Slovenska. Dnes se Česká republika stává jednou z nejpopulárnějších světových turistických destinací a její hlavní město Praha znovu objevila své dědictví jednoho z nejkrásnějších a nejúchvatnějších měst v Evropě. Nyní po spuštění Orientation Czech Republik (http://cz.orientation.com), nejobsáhlejšího internetového portálu v zemi, Česká republika vstupuje do příštího tisíciletí jako nejnovější účastních digitální revoluce.

Orientation Czech Republic je společným dílem pražské společnosti pro rozvoj Internetu Yellow Duck a newyorské Orientation Global Network, Inc.

Česká republika má dobrou pozici, aby se stala jedním z hlavním internetových trhů ve střední a východní Evropě. Sedm procent populace nyní používá Internet alespoň příležitostně, čemuž částečně napomáhá prudký rozmach internetových kaváren. Nedávno vláda deklarovala úmysl dát českým občanům stejně snadný přístup k Internetu, jako tomu je v zemích Evropské unie.

"Orientation Czech Republic dovolí rostoucímu počtu našich surfařů vidět Internet z místní perspektivy, která není možná na ostatních internetových stránkách, které kryjí celou Evropu," vysvětlil Jan Bednář, ředitel Yellow Duck. "Orientation má být branou výběru pro české uživatele Internetu."

Ale Orientation není jenom oknem do virtuálního světa pro český trh. Je také určena pro zahraniční uživatele. Z tohoto důvodu je prezentována jak v češtině, tak v angličtině. Cestovatelé i obchodníci najdou bohaté informace o České republice. "Turistika je jedním z našich hlavních exportů," dodal Bednář.

"Česká republika je ideálním trhem pro Orientation," řekl Jay Tindall, zakladatel a viceprezident pro vývoj produktů v Orientation. "Yellow Duck učinila z Orientation nejobsáhlejší a nejrelevantnější stránku pro český trh. Orientation může podporovat produkt a informace, které obsahuje, pro anglicky hovořící uživatele. Tento duální přístup je to, co činí Orientation unikátní."

Spuštění Orientation bude podpořeno místní reklamní kampaní v Českých novinách a v Mobil Serveru.

Orientation se vyznačuje rozsáhlým souborem informací o České republice, včetně nejlepších místních webových stránek, důležitých zpráv, cestování, obchodu, počasí a přímého přístupu na místní diskusní fóra Usenet a rozhovorové kanály IRC.

Kontakt: Phil Ingram z Orientation Global Network, 00 1 212- 966-5553 nebo phil@orientation.com

Webová stránka: http://www.orientation.com/

Keywords ČR-Internet