Oznámen objev klonu viru Černobyl s názvem Emperor

Virus Černobyl byl počítačový virus, který měl v tomto století největší reklamu a který ovlivnil tisíce počítačů na celém světě. Tento virus způsobil tisíce hodin ztracené lidské práce, zničená data a narušené informační systémy po celém světě.

Nový klon viru Černobyl, jehož objev oznámily společnosti Central Command a Kaspersky lab, a který pojmenovaly Emperor (Císař), má ještě větší ničivou schopnost a slibuje, že nakazí více počítačů. Virus Emperor obsahuje přídavnou schopnost infikovat více systémů tím, že se zkopíruje do více oblastí počítače a má tak možnost putovat dále. Jde o extrémně nebezpečný polymorfní vícedílný virus rezidentní v paměti a má velikost asi 6000 byte. Infikuje programy DOS (16bitové) COM a EXE a přepisuje Master Boot Record na harddisku a bootovací sektor na disketách. Tento virus využívá mnoho protiodlaďovacích triků, funkci Stealth a velmi složitý algoritmus, který detekuje antivirovou ochranu nainstalovanou na mnoha počítačích a obejde ji.

Tento virus má také rutinu letální destrukce, která byla obsažena ve viru Černobyl. Je schopná vymazat data na harddisku a poškodí Flash BIOS, takže je pak PC nepoužitelný.

Další informace o tomto viru je možné získat v protivirové encyklopedii s názvem AntiViral Toolkit Pro Virus Encyclopedia na webové stránce http://www.avpve.com .

Antivirový program AntiViral Toolkit Pro byl aktualizován tak, aby byl schopen detekovat a odstranit virus Emperor.

Kompletní sada antivirové ochrany AntiViral Toolkit Pro nabízí internetovou virovou ochranu a je schopná prevence, detekce a odstranění tisíce virových infekcí. Plně funkční verze s časově omezeným použitím zdarma je k dispozici na stránce http://www.avp.com .

O společnosti Central Command: Central Command Inc. je soukromá mezinárodní společnost s ústředím v Medině ve státě Ohio. Společnost byla založena v roce 1990 a specializuje se na produkty antivirové ochrany a zaměřuje se na poskytování svých produktů průmyslu, vládě, finančním, vzdělávacím institucím a a podnikům služeb.

O společnosti Kaspersky Lab: Kaspersky Lab je mezinárodní společnost s pobočkami v Moskvě a Dublinu. Byla založena v roce 1992 a koncentruje se na rozvoj antivirových technologií a softwaru světové třídy.

Další informace najdete na naší webové stránce na adrese http://www.avp.com nebo kontaktujte Renee Barnhardta:renee@avp.com nebo 330-723-2062.

ots Original Text Service: Central Command Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Renee Barnhardt, Central Command Inc., 330-723-2062, nebo renee@avp.com

Keywords Central Command-Kaspersky Lab

Region