Pohádkové léto na zámku Loučeň

Již popáté loučeňský zámecký park ožil postavami z pohádek. Za speciálním programem Pohádkového léta můžete vyrazit až do konce srpna!

Program Pohádkového léta je připraven každé úterý, středu, čtvrtek a sobotu. Tento rok jsou ústředními postavami král Jiří a jeho věrný šašek, bratr Paleček. Po celý den jsou v parku připraveny herní stanoviště, soutěže i hrané scénky v zámeckém amfiteátru. Děti budou svým pohádkovým hrdinům i letos pomáhat, aby dobro zvítězilo nad zlem a za splněné úkoly si odnesou krásné odměny v podobě malých rolniček, které nosí šašek Paleček na své čepici.

"Pohádkové léto je u nás jedním z návštěvnicky nejoblíbenějších programů. V prvním týdnu již za pohádkovým programem vyrazilo téměř 3000 návštěvníků. Velice nás tak vysoký zájem těší a věříme, že i během následujících tří týdnů přivítáme ještě spoustu spokojených návštěvníků," uvádí Vratislav Zákoutský, kastelán zámku. "I v letošním roce jsme pro děti připravili zábavné soutěže a hry, ze kterých si odnášejí krásnou odměnu. Pokud tedy v blízkosti zámeckého areálu uslyšíte všudypřítomné zvonění rolniček, znamená to, že se dětem v plnění úkolů dobře daří," doplňuje kastelán Vratislav Zákoutský.

V rámci celodenního programu se můžete těšit na hrané scénky, šermířská vystoupení či polštářkovou dílnu. Děti si budou moci svoji zručnost vyzkoušet při střelbě prakem, stavění hladové zdi nebo ve výtvarné dílničce. Na závěr dne se v zámeckém amfiteátru koná oblíbená tancovačka se všemi pohádkovými postavami, která u dětských návštěvníků sklízí vždy největší úspěch.

"Dneska mě nejvíc bavilo střílení z praku a pak když jsme si mohli na pódiu zatancovat s králem a královnou, to bylo super!“, popisuje své dojmy malá návštěvnice zámku Emička (8 let). Program Pohádkového léta je určen pro děti ve věku od 4 do 10 let, ale hravě ho zvládnou i mladší a zároveň zabaví i starší děti. Program je také doprovázen o, pro Loučeň typické, kostýmované prohlídky zámku, při kterých Vás zámkem provede jeden ze členů knížecí domácnosti. Zvolit si můžete běžnou prohlídku, ale i speciální dětskou či čokoládovou.

Zámek Loučeň je otevřen denně, ve všední dny od 09:00 do 18:30, o víkendech od 09:00 do 20:00.

Více informací včetně podrobného programu a rezervace vstupenek na www.zamekloucen.cz

Zámek Loučeň je jednou z nejnavštěvovanějších památek ve Středočeském kraji. Zámek, postavený na počátku 18. století a vlastněný rody Valdštejnů, Furstenberků a Thurn-Taxisů, je provozovaný společností Loučeň a.s. a od 7. 7. 2007 je přístupný veřejnosti. Lákadlem pro návštěvníky je kromě prohlídek s kostýmovanými průvodci rozlehlý romantický anglický park s Labyrintáriem, unikátní kolekcí 12 labyrintů a bludišť, postavené dle návrhu britského projektanta Adriana Fishera. Celý zámecký areál je památkově chráněný. http://www.zamekloucen.cz/.

Kontakt pro více informací:

PR manager - Bc. Vendula Knapová, e-mail: vendula.knapova@zamekloucen.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-památky-zábava-turistika-Zámek Loučeň

Region