Proč volíme psychopaty a jak to zastavit?

Terapeut, právník a autor knihy Bill Eddy čtivě a velmi srozumitelně odhaluje, kdo jsou tzv. vysoce konfliktní osobnosti (HCP), které se stávají celospolečenským problémem. Zvláště ti, kteří mají narcistické nebo sociopatické rysy. Touží po moci a v boji o ni vytvářejí falešné krize a využívají média s jejich vysokou emocionalitou. Vysoce aktuální čtení o tom, jak je poznat a zastavit!

Bill Eddy popisuje, jak nebezpečné a konfliktní osobnosti (HCP) získávají moc ve vládách po celém světě. Vysvětluje, proč jsou tito lidé tak svůdní, a popisuje čtyřicet jejich typických vlastností. Čerpá přitom z příkladů od Hitlera, Stalina, Maa a Nixona po Trumpa, Madura a Putina a ukazuje, jak problematičtí politici vymýšlejí nepřátele a vyrábějí falešné krize. Autor také ukazuje, jak odhalit HCP jako šarlatány, jak reagovat na jejich zavádějící sliby a jak najít opravdové lídry. Přitom využívá svou psychoterapeutickou zkušenost, aby se dostal na kloub dosud neidentifikovanému jevu, který představuje skutečnou hrozbu pro svět.

ISBN: 978-80-262-1880-7

Nakladatelství: Portál, s.r.o.