Utéct před válkou na Nový Zéland nebo do Austrálie není řešení, tvrdí jarní TRADE NEWS. Pro obchod jsou to však perspektivní partneři

Velká skupina českých exportérů stojí nyní před rozhodnutím, kam přesměruje své obchodní aktivity z Ruska, Běloruska a válkou zmítané Ukrajiny. Někteří dokonce uvažují o tom, že by celkově přesídlili mimo Evropu – a napadá je i Nový Zéland jako ideální volba. "Určitá rizika jsou přítomna kdekoliv po světě; jednoho konkrétního protivníka - v Evropě jde o Rusko, tak jen nahradíme jiným - v případě Austrálie a Nového Zélandu Čínou," tvrdí na stránkách jarního TRADE NEWS Bohumil Doboš, vědecký pracovník působící na Univerzitě Karlově. Ukrajina a nový středověk: Chaos se stal normálem | iTradeNews.cz

Konfliktům se tedy přestěhováním k protinožcům, zdá se, nevyhneme, ovšem obchodovat s těmito zeměmi dává naopak velký smysl, i když jejich geografická vzdálenost může odrazovat. Jedná se totiž o hodně rozvinuté a perspektivní trhy se silnou kupní silou a výbornými podmínkami pro podnikání. Jak říká Australan Gareth Jekel v exkluzivním interview: "Přijeďte do Austrálie, kde vás čekají minimální administrativní náklady, a využijte co nejvíc místních českých pracovních sil. Pokud budete mít zajímavý produkt, mohou být vaše výnosy úžasné." Gareth Jekel: Jsem Australan, v Austrálii žiju a podnikám | iTradeNews.cz Autoři dalších článků v magazínu se pak shodují, že jde o otevřené trhy, ale jen těm nejlepším.

Vedle Austrálie a Nového Zélandu TRADE NEWS přibližuje možnosti a výzvy, které se našim firmám nabízejí na indonéském trhu. Indonésie. Quo vadis, tygře? | iTradeNews.cz

Konkrétní zkušenosti vám poodhalí tradičně příběhy úspěšných českých firem, například společnosti BKG Suchozemci jako šampioni v odsolování | iTradeNews.cz, ERC-TECH Český patent rozhýbal cirkulární ekonomiku ve stavebnictví | iTradeNews.cz a Imedex Jak je důležité míti skauta | iTradeNews.cz , The importance of having a scout | iTradeNews.cz . Dozvíte se, že cesta k oživení byznysu nemusí být klikatá, stačí využít již vytvořené zázemí více než pěti milionů lidí v Česku, kteří už mají bankovní identitu. Marek Růžička: Cesta k oživení byznysu nemusí být klikatá | iTradeNews.cz . A je toho mnohem víc, proč stojí za to do právě vycházejícího čísla nahlédnout.

TRADE NEWS vydává agentura ANTECOM jako magazín AMSP ČR o obchodu a exportu na 80 stranách tištěným auditovaným nákladem 8000 kusů. Je distribuován bezúplatně přímo k manažerům firem s rozhodující pravomocí. Zdaleka se nejedná pouze o členy AMSP ČR, ale také o další společnosti a instituce. Je připravován ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a institucemi podporujícími český vývoz, jako jsou například CzechTrade, CzechInvest, EGAP, ČEB, NRB, ICC ČR, a s Ministerstvem zahraničních věcí ČR.

Online si ho přečtete zde: www.itradenews.cz U nás se za stahování neplatí.

Více informací: www.tradenews.cz

Kontakt: