Vtipná videa #nejsmesicizi se stávají virálními

Smích spojuje! Právě proto připravil tým organizace Slovo 21 ve spolupráci s "nápadníkem“ a básníkem Petrem Soukupem krátká videa na každodenní témata spojená s migrací.

Prostřednictvím černého humoru vysvětlují například, proč se ne(učit) cizí jazyky nebo jak nás může spojovat společný zájem, přestože si nerozumíme. Videa, která vychází dvakrát týdně, se na Facebooku a Instagramu těší stále větší oblibě diváků.

Dodnes vyšly:

Dobrá rada - https://fb.watch/cw_JaZS9K3/

Turista - https://fb.watch/cwWfqd-bqN/

Hudba spojuje - https://fb.watch/cwWh3L8ydN/

Nejčastější věty – Sýrie I. - https://fb.watch/cw_F0r0eEm/

Nejčastější věty – Sýrie II. - https://fb.watch/cytidM_4vo/

Slovo 21 se tématu cizinců a imigrantů, které je dnes velmi aktuální, věnuje již řadu let. Lidé z celého světa přicházejí do České republiky hledat bezpečí, nové příležitosti, pracovat, prostě žít. Většina z nás se ovšem s nimi až dosud setkávala pouze prostřednictvím statistik a novinových článků, v nichž byli migranti popisování jako bezpečnostní riziko.

Slovo 21 prostřednictvím svých projektů usiluje o objektivní mediální obraz migrantů, který uvádí toto „strašení“ médií na pravou míru.

Na stránkách našeho projektu www.nejsmesicizi.cz na vás čeká Bulletin Slovo - časopis o cizincích v Česku, sloupek Samíry, který vnáší nový zábavný pohled na různá témata související s integrací nebo informační články o životě cizinců u nás.

Tvůrcem a hlavní postavou vtipných videí je Petr Soukup, který působí v uměleckém i reklamním průmyslu. Je autorem hudebních textů pro mnohé české interprety. Ve videích účinkuje spolu s Marwanem Alsolaimanem, učitelem fyziky a hudebníkem původem ze Sýrie a hudebníkem Denisem Sova z Ukrajiny.

Kontakt:

www.nejsmesicizi.cz

facebook.com/slovo21

Keywords ČR-vzdělání-internet-migrace-firmy-Slovo 21

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Science, education and school system
Politics, public administration and courts
IT, telecommunications
Media, society and lifestyle