Chcípl PES - Stát vlastní přes 200 čerpacích stanic

Stát vlastní přes 200 čerpacích stanic

Je stát součástí mafiánského kartelu a úmyslně podporuje růst vysokých cen pohonných hmot i když podle slov Vlády je ropy dostatek? Společnost EuroOil, vlastněná státem, provozuje přes 200 čerpacích stanic po celé České republice, což je třetí místo v počtu čerpacích stanic.

EuroOil je vlastněna akciovou společností Čepro, které loni stoupl zisk před zdaněním na rekordní 1,285 miliardy korun z 1,14 miliardy korun o rok dříve. Tržby meziročně stouply o téměř 23 procent na 59,168 miliardy korun. Jediným akcionářem Čepra je Ministerstvo financí České republiky. Stát má tak úžasný nástroj, jak udržet ceny pohonných moc v České republice.

Kdyby tyto benzínové pumpy, vlastněné státem, nastavily cenu např. na 39,90 Kč, tak by i ostatní prodejci pohonných hmot, kteří evidentně zneužívají situaci na trhu, museli zlevnit. Snížení cen můžeme dosáhnout i bez zastropování cen paliv. Otázka zní, proč to Vláda již dávno neudělala?

Vyzýváme Ministerstvo financí, aby okamžitě zajistilo snížení cen pohonných hmot pod 40 Kč za litr včetně DPH.

Kontakt:

Chcípl PES

Jiří Janeček

www.chciplpes.cz

Keywords ČR-vláda-benzin-Chcípl PES

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Politics, public administration and courts
Chemical and pharmaceutical industries

RECEIVING PRESS RELEASES