Z Prahy do Silicon Valley: Simona Baxa povede v GoodData globální HR

Simona Baxa

Lidské zdroje americké technologické společnosti GoodData bude řídit Češka. Simona Baxa (40 let) povýšila z HR ředitelky tuzemské pobočky na globální viceprezidentku lidských zdrojů pro skupinu GoodData. Úkolem Simony Baxa bude vybudovat silný mezinárodní tým podporující firemní kulturu napříč všemi pobočkami.

Společnost od svého založení sází na potenciál talentovaných Čechů, kteří jsou v pobočkách v Praze a Brně jedním z důležitých pilířů úspěchu celé společnosti. "Chci povýšit náš lokální úspěch na globální úroveň a sladit naše evropské a americké týmy. Mým cílem je vytvořit v GoodData takové pracovní prostředí, které umožní našim zaměstnancům budovat úspěšnou kariéru a podílet se na růstu společnosti," říká ke svému jmenování Simona Baxa.

GoodData je americká společnost s českými kořeny, jejíž technologické řešení v oblasti analýz dat využívají například společnosti Seznam, ZOOM International nebo Zendesk. Společnost byla založena v roce 2007 úspěšným českým podnikatelem Romanem Staňkem, kterému se jako jednomu z prvních Čechů podařilo uspět v Silicon Valley. Firma sídlí v San Francisku v USA, výzkum a vývoj se nachází primárně v Praze a Brně.

Simona působí v GoodData více než čtyři roky, za tuto dobu se jí podařilo v rámci české pobočky vybudovat úspěšný tým se silnou firemní kulturou. Vedení společnosti proto očekává, že se jí podaří ověřenou strategii uplatnit i na globální úrovni. "Simoniným úkolem je vytvořit silnou globální HR organizaci, která podpoří růst společnosti a umožní každému úspěšně budovat kariéru v rámci GoodData," říká Roman Staněk, zakladatel a výkonný ředitel GoodData.

Simona Baxa před svým působením v GoodData působila téměř šest let na různých HR pozicích ve společnosti Heineken. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze a poté získala titul MBA v oblasti lidských zdrojů na Ústavu práva a právní vědy v Praze.

Zdroj: https://www.gooddata.com/company/careers/

Kontakt: