Linka bezpečí získala ocenění od Fóra dárců a byla zařazena mezi nejlepší veřejně prospěšné projekty roku

Linka bezpečí získala od Fóra dárců třetí místo v kategorii Komunikace – Výroční zpráva nefiremní. Ocenění převzal minulý čtvrtek 25. listopadu předseda představenstva Linky bezpečí Radek Dudáš na slavnostním předávání cen v prostorách kina Přítomnost na pražském Žižkově.

"Získaného ocenění si velice vážíme, protože je pro nás známkou toho, že svou práci děláme dobře. Linka bezpečí je neziskovou organizací a z hlediska financování by její provoz bez dotací MPSV a MVČR a generálních partnerů (O2, ČSOB, Nadace RSJ ) nebyl možný. V posledních letech Linku bezpečí významně podporují města, obce a městysy. Těší nás nárůst individuálních dárců a jejich zájem pomáhat dětem," říká ředitelka Linky bezpečí Soňa Petrášková s tím, že když Linka bezpečí v roce 1994 vznikla, měla pět operátorů. Nyní zajišťuje nepřetržitý provoz této neziskové organizace přes 80 odborníků, ale ani to kapacitně nestačí. "Volajících dětí a mladistvých je mnohem víc, než jsme schopni z kapacitních důvodů odbavit. Denně se na nás s prosbou o pomoc obrátí až 500 dětí, dalších téměř 500 volajících se ale k nám z kapacitních důvodů denně nedovolá," dodala Soňa Petrášková.

Do letošního ročníku Cen Fóra dárců se přihlásilo mnoho zajímavých veřejně prospěšných projektů nejen od neziskových organizací, ale i od firem. Soutěžilo se v oboru Komunikace, Sbírky a Osobnosti Fóra Dárců.

Linka bezpečí (116 111) je nestátní nezisková organizace, největší a nejdéle fungující celostátní krizová linka pro děti a mladistvé do 26 let. Volajícím z celé České republiky je dostupná zdarma, její nepřetržitý provoz zajišťuje na osmdesát odborníků. Děti a mladiství nejčastěji řeší psychické potíže, rodinné vztahy a problémy sexuálního vyzrávání. Konkrétně se jedná o sebevražedné tendence, sebepoškozování, smutek a deprese, psychické potíže a poruchy, týrání. Objevují se i dotazy týkající se sexuálních témat, seznamování, vztahů s kamarády, rozchodu partnerů, strachu a problémů v rodinné komunikaci a šikany ve škole.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-rodina-komunikace-ocenění-charita-děti-Linka bezpečí

Region