CGTN: Pcheng Li-jüan posílá vzkaz studentům školy Linfen Red Ribbon School při příležitosti Světového dne boje proti AIDS

Pcheng Li-jüan, manželka čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a velvyslankyně Světové zdravotnické organizace (WHO) pro boj proti HIV/AIDS a tuberkulóze, poslala při příležitosti středečního 34. světového dne boje proti AIDS videozáznam studentům školy Linfen Red Ribbon School v severočínské provincii Šan-si.

Škola poskytuje vzdělání dětem žijícím s HIV. Letos slaví 10. výročí svého založení.

Pcheng vzpomínala na hřejivé chvíle, které v uplynulých deseti letech strávila s učiteli a studenty školy, a povzbuzovala je, aby i nadále sdíleli lásku a užívali si šťastné dětství.

Akce u příležitosti 10. výročí představila pokrok dosažený v oblasti prevence a kontroly AIDS v zemi na příkladu školy Linfen Red Ribbon School. Byly zdůrazněny typické případy bezplatné antivirové léčby, snahy o zamezení přenosu nemoci z matky na dítě a prevence AIDS v klíčových oblastech. Akce dále vyzdvihla úsilí, které vláda a Komunistická strana Číny vyvíjejí, zejména iniciativy mířené na blaho dětí, které s touto nemocí žijí.

Akce se zúčastnil Wang Che-šeng, náměstek ředitele Národní komise pro zdraví, spolu se zástupci příslušných oddělení, učiteli a studenty školy a vyslanci zdraví s červenou stužkou.

Video – https://www.youtube.com/watch?v=BuqF_XhUcfU

KONTAKT: Ťiang S'-min, +86-188-2655-3286, cgtn@cgtn.com

Keywords Čína-školy-zdraví-CGTN

Region