Společnost Silver Lake kupuje společnost Grupo BC od L-GAM

Investice společně se zakládajícími akcionáři a manažerským týmem na podporu organického růstu a urychlení plánu fúzí a akvizic předního poskytovatele řešení v oblasti správy hypoték, právních a digitálních služeb na Pyrenejském poloostrově a v Latinské Americe

Společnost Grupo BC, přední poskytovatel řešení v oblasti správy hypoték, právních a digitálních služeb pro finanční sektor na Pyrenejském poloostrově a v Latinské Americe, v úterý oznámila, že Silver Lake, přední světová technologická investiční společnost, spolu se zakládajícími akcionáři a vedením společnosti Grupo BC, získá 100 % společnosti od většinových vlastníků L-GAM s cílem podpořit další fázi růstu a tvorby hodnot společnosti Grupo BC.

Předseda představenstva společnosti Grupo BC Santiago Bellver a generální ředitel společnosti Grupo BC Xavier Costa uvedli: „Jsme vděčni společnosti L-GAM za podporu a spolupráci během šesti let její investice do Grupo BC a těší nás nové partnerství se společností Silver Lake, předním světovým investorem do technologií, která nám dala svou důvěru a s níž budeme moci posílit náš organický růst díky jejím technologickým znalostem a prostřednictvím selektivních akvizic. O cílech našeho strategického plánu a složení nové správní rady budeme informovat v nejbližší době.“

Spoluvedoucí pro Silver Lake EMEA Christian Lucas řekl: „Grupo BC je vynikající společnost s jedinečnou hodnotovou propozicí, je rozšířeným a technologicky vyspělým poskytovatelem kritických služeb a softwaru pro finanční instituce napříč Pyrenejským poloostrovem a Latinskou Amerikou. Jsme ohromeni způsobem, jakým Santiago, Xavier a zbytek týmu v průběhu let rozvíjeli a neustále digitalizovali platformu Grupo BC a vytvořili z ní partnera, kterého klienti v celém ekosystému preferují. Investice do významných, špičkových a technologicky vyspělých obchodních modelů jsou jádrem DNA společnosti Silver Lake a je nám ctí být partnerem vedení společnosti Grupo BC, která vstupuje do nové fáze organického a anorganického růstu.“

Partneři společnosti L-GAM Felipe Merry del Val a Tito Soso dodávají: „Naše cesta se společností Grupo BC byla pozoruhodným příběhem transformace, několikanásobného růstu a úspěchu, a co je nejdůležitější, nesmírně přínosným partnerstvím s prvotřídním manažerským týmem v čele s předsedou představenstva Santiagem Bellverem a generálním ředitelem Xavierem Costou, kterým děkujeme za úžasné nasazení a dosažené výsledky. Přejeme společnosti Grupo BC, aby se jí i nadále dařilo na její vzrušující budoucí cestě.“

Společnost Grupo BC byla založena v roce 1974 a sídlí v Madridu. Je předním poskytovatelem technologické zpracovatelské platformy, softwaru a služeb v oblasti správy hypoték, online zprostředkování hypoték, právních řešení (zpracování pohledávek a správa úvěrů) a digitálních řešení pro finanční sektor ve Španělsku, Portugalsku, Mexiku, Brazílii, Kolumbii, Chile a Peru. Společnost Grupo BC je lídrem na trhu ve všech svých klíčových oblastech s více než 500.000 zpracovanými hypotečními spisy ročně a 5300 zaměstnanci. Další informace najdete na webových stránkách https://www.grupobc.com.

Investice společnosti Silver Lake je určena na další vývoj produktů s cílem posílit a rozšířit nabídku řešení společnosti Grupo BC a pokračovat v průkopnických digitálních inovacích v souladu s jasným zaměřením vedení společnosti Grupo BC na budování softwarových a datových analytických kapacit s cílem zlepšit řešení zaměřená na klienty a podpořit další organický a anorganický růst.

Uzavření transakce se očekává v listopadu 2021. Další podmínky investice nebyly zveřejněny. Společnosti Socios Financieros a Canson Capital Partners působily jako finanční poradci společnosti Grupo BC a jejích akcionářů. Společnost dwf-RCD působila jako právní poradce společnosti Grupo BC a jejích akcionářů. Společnosti Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP a Uría Menéndez působily jako právní poradci společnosti Silver Lake.

O společnosti Silver Lake

Silver Lake je globální technologická investiční společnost s více než 88 miliardami dolarů ve spravovaných aktivech a vázaném kapitálu a s týmem odborníků v Severní Americe, Evropě a v Asii. Společnosti v portfoliu Silver Lake dohromady generují roční tržby přes 221 miliard dolarů a zaměstnávají více než 526.000 lidí po celém světě. Další informace o společnosti Silver Lake a jejím portfoliu naleznete na http://www.silverlake.com.

O společnosti L-GAM

L-GAM je mezinárodní investiční společnost, kterou v roce 2013 založili její odborníci ve spolupráci s knížecím rodem Lichtenštejnů a dalšími významnými evropskými, asijskými a americkými rodinami. Její jedinečný a diferencovaný obchodní model je založen na dlouhodobém, průmyslově orientovaném investování ve spolupráci s vysoce renomovanými malými a středními podniky v celé Evropě. Další informace o společnosti L-GAM naleznete na http://www.l-gam.com.

Zobrazit zdrojovou verzi na: https://www.businesswire.com/news/home/20211019005511/en/

Média

Za Silver Lake:

Španělsko: Paula Bonet, paula.bonet@edelman.com, +34 629 814 440

Mezinárodní: Jess Gill, Edelman Smithfield, silverlakemedia@edelman.com, +44 (0)7980 684 247

Zdroj: Silver Lake

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Keywords Španělsko-Británie-finance-služby-firmy-Silver Lake