Jan Horký - nový šéfkuchař restaurace Goldie v hotelu Nautilus

Restaurace Goldie hotelu Nautilus představuje nového šéfkuchaře. Bude jím jihočeský rodák Jan Horký. Honza je kuchař s opravdu unikátními, několikaletými zahraničními zkušenostmi a naváže tak na špičkovou gastronomii Martina Svatka, který se po 11 letech rozhodl přijmout novou pracovní výzvu.

Jan Horký je kapitánem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR. Šéfoval restauraci Zlatá Praha v hotelu Intercontinental i Francouzské restauraci v Obecním domě v Praze. Je také úspěšným absolventem školy Paula Bocuse ve Francii a rovněž se může pyšnit přípravou menu pro amerického prezidenta – Baraka Obamu.

Honza se momentálně připravuje na světovou soutěž Global Chef Challenge. "Každá země vybere své šéfkuchaře a pošle je na tuto kuchařskou soutěž. Ze semifinále pak vzejde pouze 12 kuchařů, kteří se zúčastní finále. A já už jsem se do finále dostal. Je to velký úspěch, jelikož z Evropy jsou tam pouze tři kuchaři a ostatní jsou z jiných kontinentů,“ popisuje Honza s velkým úsměvem. Kdo bude vítězem tohoto klání, které se koná v Dubaji, se dozvíme v dubnu 2022.

Kuchařinu Honza Horký bere nejen jako svou práci, ale i jako své životní poslání. Na otázku "Čeho chcete ještě dosáhnout?“ odpovídá bez zaváhání: "Chci, aby si lidé více uvědomovali, že to, co jí, je kultura národa!“

Kontakt: Jan Křivánek

Hotel Nautilus