endpoint a Berlinger spolupracují na poskytování úplného přehledu historie teplot HLP

Plně integrované řešení: Místo 25denního manuálního vyhodnocování dat z monitorování teploty se rozhodujte okamžitě

Společnosti endpoint Clinical, světový lídr v oblasti interaktivních technologií pro klinické studie (technologie IRT®), a Berlinger & Co. AG specializující se na inovativní řešení na míru pro monitorování zboží citlivého na teplotu ve farmaceutickém a zdravotnickém průmyslu, oznámily spolupráci, jejímž cílem je poskytnout kompletní přehled o celé historii teplot hodnoceného léčivého přípravku (HLP).

"Trh s logistikou chladicího řetězce pro klinické studie vykazuje v posledních několika letech přibližně 10% růst. To do značné míry souvisí s rostoucím počtem zkoumaných biologických látek a monoklonálních protilátek. Proto má selhání chladicího řetězce stále větší dopad na klinické studie," říká dr. Harald van Weeren, manažer segmentu klinických studií ve společnosti Berlinger.

Naše organizace si uvědomují rizika spojená s přechováváním HLP s řízenou teplotou, a proto jsme se zaměřili na návrh řešení, které by pomohlo rizika snížit a odstranit ty největší problémy. Mezi tyto problémy patří nedostatečná transparentnost a chybějící informace, chybějící centralizovaný přehled, časově náročný monitoring odchylek a pomalé rozhodování, zdlouhavá konsolidace dat pro audity, plýtvání léky nebo přeložení či ztráta pacientů.

Díky tomuto partnerství mohou společnosti endpoint a Berlinger poskytnout sponzorům plně integrované řešení, které umožňuje okamžité rozhodování místo 25denního manuálního sledování teploty. To může snížit náklady až o miliony. Kromě toho se také zlepší bezpečnost pacientů, protože úplný přehled o historii teplot umožňuje rychlé rozhodování.

Sponzorům i jednotlivým pracovištím tato sofistikovaná integrace technologií přinese okamžité zlepšení v mnoha různých oblastech:

Vzdělávání: Méně pokynů pro zaměstnance na pracovištích

Manipulace: Menší administrativní zátěž, ruční manipulace a s tím související rizika

Méně odchylek: Menší riziko výdeje léků ovlivněných teplotní odchylkou

Pacient: Snížení počtu neúspěšných návštěv u pacientů a větší bezpečnost pacientů

Audit: Všechny údaje o teplotě jsou k dispozici v jednotném systému, což usnadní přípravu auditu

Léky: Méně plýtvání zkušebními produkty

"Bezpečnost pacientů byla pro společnost endpoint vždy zásadní prioritou. Vzhledem k tomu, že logistika chladicího řetězce je čím dál důležitější kvůli stále rostoucímu počtu studií zabývajících se biologickými léčivy, chápeme, jak důležité je dodržovat postup uchovávání těchto látek. Zajišťuje totiž, že HLP nepřekročí stanovené teplotní rozsahy pro daný výrobek. Jsme rádi, že můžeme na integraci spolupracovat se společností Berlinger a poskytnout tak bezproblémové řešení jak sponzorům, tak i pracovištím," říká Jeff Rubesin, vrchní ředitel pro produktovou strategii ve společnosti endpoint Clinical.

O společnosti endpoint

Společnost endpoint je dodavatelem systémů a řešení pro řízení klinických studií (IRT®) a dalších projektů v oblasti přírodních věd. Jejich tým profesionálů zaměřený na zákazníky již deset let neustále vyvíjí sadu technologií, které zadavatelům a sponzorům klinických studií pomáhají dosáhnout úspěchu. Společnost nabízí dynamické řešení pro řízení klinických studií PULSE®, které umožňuje efektivní randomizaci a správu pacientů, správu pracovišť a řízení dodávek léků, a také špičkový nástroj pro správu klinických dodávek DRIVE. Tato řešení prokazatelně maximalizují efektivitu dodavatelského řetězce, minimalizují provozní náklady a zajišťují včasné a přesné dávkování léčiv pacientům. Společnost endpoint sídlí v San Franciscu v Kalifornii a má pobočky v USA, EU a Asii. www.endpointclinical.com

O společnosti Berlinger

Společnost Berlinger je tradiční nezávislá rodinná firma ze Švýcarska, která se specializuje na výrobu inovativních řešení na míru pro monitoring zboží citlivého na teplotu ve farmaceutickém a zdravotnickém průmyslu. Vyrábí také zařízení pro dopingovou kontrolu, která zajišťují bezpečnou přepravu a skladování vzorků moči a krve ve sportovním průmyslu.

Společnost Berlinger, která byla založena v roce 1865 jako výrobce tkalcovských stavů, své podnikání během let rozšířila a stala se předním světovým výrobcem zařízení pro dopingovou kontrolu. Patří také mezi tři lídry na trhu s technologiemi pro monitorování teploty.

Navštivte https://www.berlinger.com/usa/ a dozvíte se více.

Kontakty:

Monica Holt