Jak se připravit na budoucí nejistoty a jejich dopad na život a cíle měst?

Co znamená termín Odolná města, a jaký je rozdíl mezi rezistentním městem a resilientním městem? Na to nám odpověděl prof. Pavel Danihelka, z Výzkumného ústavu bezpečnosti práce (VUBP), který se tomuto tématu věnuje téměř celý svůj profesní život.

Ministerstvo životního prostředí bere svoji úlohu odolnosti také velmi vážně, což dokazuje prezentace Marie Adámkové, vrchního ministerského rady MŽP. Jiří Krist, prezident Národní sítě Místních akčních skupin (NS MAS), prezentoval praktické ukázky z Opavska a Ivan Beneš z Českého národního výboru pro omezování následků katastrof se zabýval odolností měst z pohledu lidské bezpečnosti. V neposlední řadě Petr Dovolil, seniorní konzultant ve společnosti Mott MacDonald, ukázal, jak je potřeba nahlížet na budoucí projekty, a že odolnost a financování spolu úzce souvisí.

Videozáznamy a prezentace z panelové diskuze, kterou jste mohli sledovat online v úterý 11. května 2021, naleznete na webových stránkách ZDE.

Prezentace jsou uloženy v záložce prezentace, videa naleznete v záložce videa.

Připravujeme pro vás další akce

Sledujte náš web – informace o akcích, projektech a financích na jednom místě: www.zelena-mesta.cz

Cyklus připravily Asociace pro rozvoj infrastruktury a Svaz měst a obcí ČR.

Ve spolupráci a za podpory institucí:

Evropské investiční banky

Britského velvyslanectví v Praze

České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj

Ministerstva pro místní rozvoj ČR

Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska