Österreichische Volksbanken AG hlásí výborné výsledky

Při příležitosti tiskové konference o údajích rakouské Österreichische Volksbanken AG na konci roku prezentoval generální ředitel Robert Mädl dobré roční výsledky družstevní bankovní skupiny. Zásadová práce ve strategických podnikatelských oblastech sektorových obchodů, komerčních klientů, zahraniční bankovní sítě, řekl Mädl, vedla k pokračování pozitivního vývojového trendu banky.

K 31.12.1998 činila bilance 91,8 miliardy rakouských šilinků, což představovalo nárůst proti předchozímu roku o 9,8 procenta. Provozní výsledek 781,1 miliónů šilinků se zvýšil o 7 procent. EGT se zvýšilo na 664,7 miliónu, o značných 11,8 procenta.

Podle náměstka generálního ředitele Klause Thalhammera je nezbytnou podmínkou úspěchu skupiny další expanze v Evropě. Nové pobočky na Slovensku, v Maďarsku a Chorvatsku, stejně jako založení univerzální banky v Rumunsku, posouvají vpřed proces otevírání středoevropských trhů.

Konsolidovaný finanční výkaz ÖVAG k 31.12.1998 ukazuje bilanci 165,3 miliardy šilinků, což je zlepšení o 8,2 procenta. Provozní výsledek dosáhl 1,312 miliónu šilinků, EGT vzrostl o znatelných 9,2 procenta na 889 miliónů šilinků.

Mädl a Thalhammer zdůraznili, že:

- národní spolupráce v seskupení Volksbank Verbund,

- mezinárodní spolupráce s francouzskými, italskými a tureckými družstevními bankami, se spoluvlastnickou Deutsche Genosssenschaftsbank AG, stejně jako s několika německými družstevními centrálními bankami a

- úspěšná strategie "PARTENARIATS", která nabízí nepřetržité služby v zahraničí pro zákazníky všech spolupracujících družstevních bank se zahraničními přepážkami a nejvyšší kvalitu poradenských a finančních služeb, potvrdily úspěšnou politiku. ots Originaltext: Österreichische Volksbanken AG Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Österreichische Volksbanken AG Susanne Lederer, Public Relations Tel: ++43 1 31 340 3838

Keywords Österreichische Volksbanken

Region