GlobalNetFinancial partnerem World Online International

Společnost GlobalNetFinancial.com, Inc., (označení na vývěsce obchodů přes přepážku: GLBN), rychle rostoucí mezinárodní poskytovatel online finančních zpráv, obsahu a transakčních služeb, v pondělí oznámila přelomovou dohodu o strategickém partnerství se společností World Online International (WOI), největším celoevropským poskytovatelem internetových služeb a portálem, který pokrývá 13 zemí v rámci Evropské unie, východní Evropy a Afriky.

Podle podmínek smlouvy bude GlobalNetFinancial majitelem a exkluzivním poskytovatelem komplexních kanálů Money and Finance (Peníze a finance), což jsou webové stránky, v rámci všech dosavadních a budoucích "internetových portálů" WOI. V rámci své rodiny internetových portálů dosahuje WOI více než 160 miliónů přístupů měsíčně. Kanály Money and Finance společnosti GlobalNetFinancial budou upraveny podle její velmi úspěšné webové stránky www.UK-iNvest.com web site, která nabízí původní vysoce kvalitní obsah, finanční zprávy a investiční a analytické nástroje. UK-iNvest.com dosáhla míry růstu přístupů ve výši 533 procent z 525.000 v květnu 1999 na 2,8 miliónu v červenci, přičemž průměrná délka připojení uživatelů byla asi 23 minut.

První čtyři kanály Money and Finance, z nichž všechny mají být zahájeny podle očekávání před koncem roku, budou v Holandsku, Německu, Francii a Dánsku a další budou následovat v průběhu roku 2000 a později.

Tyto stránky budou mít také trvalé odkazy na všechny aktivity v oblasti finančních transakcí online společnosti GlobalNetFinancial, které budou zahrnovat online obchodování s akciemi v Británii a USA a MatchBookFX, systém online promptního obchodování s devizami. K dalším vertikálním aktivitám, které GlobalNetFinancial zkoumá prostřednictvím různých strategických partnerů, patří obchodování s akciemi on line, pojištění a hypoteční úvěry ve všech evropských zemích, kde GlobalNetFinancial bude mít kanál Money and Finance.

Stanley Hollander, spoluředitel GlobalNetFinancial, v komentáři k tomuto oznámení uvedl: "Tato smlouva s World Online je jednou z nejdůležitějších událostí v historii naší společnosti, protože nám poskytuje kompletní a okamžitou přítomnost v celé EU a zvyšuje čtyřnásobně náš 'vestavěný' provoz online. Naší podnikatelskou strategií je umocnit účinnost našich vysoce provozovaných a plně vlastněných webových stránek uzavíráním partnerství s předními poskytovateli internetových služeb (ISP), ECN a makléřskými a zúčtovacími firmami po celém světě, abychom vytvořili mezinárodní síť online transakcí s celoevropskými akciemi, americkými akciemi, britskými akciemi, kanadskými akciemi, devizami a dalšími finančními produkty. Považujeme WOI za dokonalého partnera, který zapadá do naší strategie a časového plánu agresivní celosvětové expanze."

Nina Brinková, výkonná předsedkyně představenstva společnosti World Online International, uvedla: "Úspěch World Online jako předního panevropského poskytovatele je mimo jiné výsledkem našeho silného zaměření na velkou škálu prvotřídního, objektivního a různorodého obsahu. Při naší neustále snaze poskytovat našim zákazníkům nejlepší informace a služby jsme hrdi na náš vztah s GlobalNetFinancial, který zcela jistě posílí naši přední pozici na evropském trhu."

O společnosti World Online International

World Online International se sídlem ve Vianen v Nizozemsku, je činná po celé Evropě, kde poskytuje jak firmám, tak soukromým zákazníkům přístup na internet a širokou škálu interaktivních služeb. Společnost očekává, že během roku 1999 zvýší svou základnu předplatitelů minimálně na jeden milión domácností a 30.000 firem a stane se tak největší panevropskou komunikační společností. World Online International je společným podnikem společností Sandoz Family Foundation se sídlem ve Švýcarsku, Intel a Reggeborgh Beheer. Společnost má mimo jiné strategické aliance s firmami Netscape, Microsoft, Bertelsmann, Ziff Davis, Reuters, CBS Sportsline a Oracle.

O společnosti GlobalNetFinancial.com, Inc.

GlobalNetFinancial.com je rychle rostoucí mezinárodní poskytovatel onlinových finančních služeb, investičních nástrojů a transakčních služeb. GLBN umocňuje účinnost svých vysoce navštěvovaných webových stránek uzavíráním partnerství s předními ISP, ECN a makléřskými a zúčtovacími firmami po celém světě a vytváří tak mezinárodní síť online transakcí s akciemi z USA, z Británie, Kanady a s devizami. GlobalNet si v těchto transakčních obchodech udržuje významné vlastnické podíly. Společnost je ze 27 procent v majetku strategických partnerů.

GlobalNetFinancial nedávno oznámil: 1) definitivní dohodu s partnery, k nimž patří First Marathon a Mesirow Financial, o společném vlastnění a nabídce služeb obchodování a vypořádání obchodů s akciemi v Británii a EU, 2) dohodu o společném podniku s First Marathon, Inc., přední kanadskou investiční firmou, o společném vlastnění a provádění online obchodů v Kanadě a přední finanční webové stránky, Canada-iNvest.com, v Kanadě, 3) společný podnik s NexTrade ECN a Valhalla Forex o společném vlastnění a provozování MatchbookFX, platformy pro devizové obchodování 24 hodin denně online, a 4) společný podnik s italským konsorciem o společném vlastnění a rozvoji www.Italia- invest.com, přední webové stránky nabízející aktuální informace, komentáře a údaje o italských finančních trzích. Strategičtí partneři v nedávné době investovali do GLBN částky od 2,5 do 15 miliónů USD.

GlobalNetFinancial.com, Inc. má ústředí na adrese 2425 Olympic Boulevard, Suite 660E, Santa Monica, Kalifornie, 90404. Evropské ústředí společnosti je na adrese Clarendon House, 11-12 Clifford Street, 6th Floor, London, W1X 1RB, Spojené království, telefon +44.171.517.0505. Vztahy s investory vyřizuje Robert B. Prag, President, The Del Mar Consulting Group, Inc. (858) 794- 9500. Vztahy s médii v Británii vyřizuje James Mellville Ross, Square Mile Communications, Ltd., telefon +44.171.601.1000.

ots Original Text Service: GlobalNetFinancial.com, Inc.

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Robert B. Prag, prezident Del Mar Consulting Group, +1-858-794-9500, terpinca@aol.com, za GlobalNetFinancial.com; nebo Michael Jacobs, finanční ředitel GlobalNetFinancial, +1-800- 371-4921, mjacobs@globalnetfinancial.com; nebo Gerard A. Brikkenaar van Dijk, Corporate Communications of World Online International, +31-347- 358888, gerard@worldonline.com

Webová stránka: http://www.Italia- invest.com

Webová stránka: http://www.UK-iNvest.com