Nové stránky WiMAX.cz

Společnost ASPRA, a. s., oznámila spuštění stránek www.wimax.cz věnovaných nové technologii pro širokopásmový bezdrátový přístup - WiMAX. Na stránkách mohou všichni zájemci od dnešního dne nalézt aktuální informace o vývoji norem, instalaci zařízení, optimalizaci sítě, ale i obchodní modely a případové studie instalací v ČR.

V České republice dosud nebyl k dispozici informační zdroj, který by se věnoval jak technické, tak obchodní a praktické stránce instalací WiMAXu. Cílem projektu wimax.cz je informovat zájemce o tuto technologii a poskytnout jim aktuální a nezkreslené informace. Na vytváření stránek wimax.cz se podílejí přední čeští odborníci na bezdrátové technologie.

WiMAX je otevřené řešení pro bezdrátový přístup, které díky vyššímu vysílacímu výkonu a použití směrových antén umožňuje ve srovnání se zařízeními standardu 802.11x (Wi-Fi) mnohem větší dosah signálu - teoreticky kolem 50 km při přímé viditelnosti a několik kilometrů v městské zástavbě.

Kontakt:

ASPRA a.s.

Palackého tř. 38

612 00 Brno

Petr Buigl

e-mail: redakce@wimax.cz

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

PROTEXT-počítače-internet-Aspra