Days Inns otvírá první evropský hotel v České republice

Days Inns of America dnes otevřela své dveře v České republice ve svém prvním hotelu v Evropě. Days Hotel Lednice se 44 pokoji je vzdálen 42 mil (cca 70 km) od Vídně.

"Zavedení značky Days Inn ve východní Evropě nabízí návštěvníkům kvalitní ubytování za přijatelné ceny," uvedl Tom Davidson, předseda představenstva společnosti Sun Franchise Systems, Ltd. "Hotel Days Hotel Lednice je umístěn v moravské vinařské oblasti poblíž zámku Lednice a s okolním parkem a minaretem," řekl Davidson. Hotel bude na základě franšízinkové smlouvy provozovat Sun Franchise Systems Ltd. s ústředím v Praze. Kromě České republiky má Sun Franchise Systems exkluzivní franšízinková práva pro Rakousko, Bulharsko, Chorvatsko, Maďarsko, Polsko, Ukrajinu, Rusko, Slovensko a Slovinsko.

"Jsme velmi potěšeni otevřením našeho prvního hotelu Days Inn v Evropě," uvedl Joe Kane, prezident a generální ředitel Days Inns. "Náš vstup na evropský trh ubytování je významným přelomem a zdůrazňuje naše úsilí o globální rozšíření Days Inns," řekl.

Days Hotel Lednice je třípatrový hotel u silnice se 42 standardními pokoji a dvěma apartmá. Vybavení zahrnuje čtyři konferenční sály, které pojmou až 120 osob, restaurace s nabídkou místní a mezinárodní kuchyně a standardní vybavení pokojů. Ve východní Evropě se plánuje otevření dalších hotelů Days Inn. Sun Franchise System v současné době má ve výstavbě respektive ve fázi jednání s úřady hotely v Budapešti, Moskvě a Petrohradě.

Days Inns je světově největší síť franšízinkově spravovaných ubytovacích zařízení s více než 1855 hotely, z nichž 102 je mimo území USA. Hotely Days Inn jsou v devíti zemích: Kanadě, Kolumbii, České republice, Indii, Mexiku, na Filipínách, v Jižní Africe, Uruguai a v USA. Days Inns je dceřinou společností firmy Cendant Corporation (NYSE: CD).

Kontakt: David Jimenez, Public Relations Manager, Days Inns of America, Inc., tel. USA +1 973-496-8481, fax +1 973-496-7307,

david.jimenez@cendant.com

Webová stránka: http://www.daysinn.com