Office Depot oznamuje koupi Papiriusu * Přední východoevropský dodavatel obchodních řešení pro koncové zákazníky rozšiřuje své mezinárodní operace

Společnost Office Depot (NYSE:ODP), přední celosvětový poskytovatel kancelářských výrobků a služeb, dnes oznámila, že koupila společnost Papirius s.r.o., což je jedna z největších společností ve východní Evropě, která se zaměřuje na dodávky koncových řešení a kancelářských produktů. Finanční podmínky této transakce nebyly zveřejněny.

Společnost Papirius má roční tržby vyšší než 56 milionů amerických dolarů a působí v České republice, Litvě, Maďarsku a na Slovensku. Mezi výrobky, které tato společnost nabízí, patří papíry a obálky, pořadače, tonery, kancelářský nábytek, psací potřeby, úklidové pomůcky, občerstvení a profesionální služby.

"Tato akvizice rozšiřuje celosvětové působení společnosti Office Depot a posiluje její přítomnost na klíčových mezinárodních trzích," řekl Charles Brown, prezident společnosti Office Depot International. "Přední postavení firmy Papirius v dodávkách rozsáhlé řady produktů a služeb malým podnikatelům po celé východní Evropě posiluje konkurenceschopnost společnosti Office Depot v tomto tak významném regionu."

"Společnosti Papirius a Office Depot sdílejí stejnou chuť dodávat inovační výrobky a služby, aby svým klientům napomohli k růstu i prosperitě," řekl Petr Sýkora, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Papirius. "Spojením mnoha distribučních kanálů společnosti Office Depot s infrastrukturou firmy Papirus poskytneme zákazníkům z celé východní Evropy širší nabídku řešení, která přispějí k tomu, že se jejich obchodní operace zjednoduší, budou efektivnější a umožní jim nabízet prvotřídní zákaznické služby."

Společnost Papirius s více než 540 obchodními partnery po celé východní Evropě se stane součástí společnosti Office Depot International Division. Spoluzakladatelé společnosti Papirus, pan Petr Sýkora a Jan Černý, nadále setrvají ve funkcích generálních ředitelů společnosti Papirius.

O společnosti Office Depot

Společnost Office Depot poskytuje mnohem více kancelářských produktů a služeb více zákazníkům a do více zemí než kterákoliv jiná společnost.

Společnost Office Depot, která byla založena v roce 1986 a má své sídlo v Delray Beach, na Floridě, vykazuje roční obrat ve výši téměř 15 miliard amerických dolarů a zaměstnává přibližně 50 000 obchodních partnerů po celém světě. V současné době má společnost své zákazníky ve 36 zemích světa a v dalších 5 operují její dceřiné společnosti.

Společnost Office Depot je přední společnost ve všech distribučních kanálech - od maloobchodů a dodávek na základě výběru z katalogů po internetový obchod. K 1. červenci 2006 měla společnost Office Depot 1 071 maloobchodů v Severní Americe a dalších 322 obchodů, buď zcela vlastněných nebo provozovaných v její licenci, dalších částech světa. Společnost Office Depot poskytuje své služby celé řadě zákazníků prostřednictvím obchodních partnerů, pracovníků nabízejících služby po telefonu, na základě internetových objednávek a mnoha webových stránek. Tato společnost, jejíž tržby z internetového prodeje činí přes 3,8 miliardy amerických dolarů, je jedním z největších internetových prodejců na světě.

Kmenové akcie společnosti Office Depot jsou zapsány na burze cenných papírů v New Yorku pod symbolem ODP a jsou součástí akciového S&P 500 Indexu. Další informace pro tisk naleznete na internetové adrese: http://mediarelations.officedepot.com.

KONTAKT:

Office Depot, Delray Beach