New Skies získala přístup na brazilský trh

New Skies Satellites N.V. dnes oznámila, že jí brazilský regulační úřad ANATEL pověřil poskytováním satelitních služeb v Brazílii z jejích dvou atlantických družic NSS 806 a NSS 803.

Podle podmínek autorizace budou kapacity těchto družic pro Brazílii nabízeny prostřednictvím New Skies Satellites Ltda, plně vlastněné pobočky New Skies, se sídlem v Sao Paulu.

NSS 806 na 40,5 stupni západní šířky (319,5 stupně východní šířky) poskytuje v pásmu C a pásmu KU krytí obou Amerik a Evropy a je základním sousedem pro kabelové španělsky hovořící televizní kanály pro Jižní Ameriku. Vysílatelé mohou využívat jednoduchý výkonný paprsek poskytující simultánní krytí španělsky a portugalsky hovořících oblastí obou kontinentů.

NSS 803 na 21,5 stupni západní šířky (338,5 stupně východní šířky) je základní spojová družice New Skies pro oblast Atlantického oceánu, kryjící Ameriky, Evropu a celý africký kontinent. Při používání vysílateli, poskytovateli služeb PTT a Internetu, tato družice se rychle stává primárním místem pro provoz mezikontinentálního Internetu.

Bob Ross, výkonný ředitel New Skies Satellites N.V., dnes řekl: "Jsme velmi šťastni, že jsme obdrželi od ANATEL tuto autorizaci a zvláště na nás udělal silný dojem rychlý a vstřícný způsob, jakým ANATEL zvládl naši žádost. Brazílie je pulsující a rostoucí trh pro satelitní služby a tato autorizace zajišťuje, aby New Skies mohla nadále profitovat z rostoucí poptávky po satelitních službách do, z a v Brazílii."

Autorizace je na patnáct let a pokrývá kompletní kmitočtové rozsahy pásma C a pásma KU družic, použitých k obsluze Brazílie.

New Skies Satellites N.V. je poskytovatel komerčních satelitních komunikačních služeb, který v současnosti provozuje pět geosynchronních orbitálních komunikačních družic, poskytujících kapacitu světového vesmírného segmentu pro video distribuci a hlasové, datové a internetové spojové služby. Šestá družice, NSS-KTV, má být podle plánu vypuštěna během roku 1999. New Skies má ředitelství v Haagu v Nizozemsku a regionální prodejní a marketingové kanceláře má ve Washingtonu D.C. a Londýně. New Skies udržuje webovou stránku na http://www.newskiessat.com ots Original Text Service: New Skies Satellites N.V. Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Dan Goldberg, dgoldberg@newskiessat.com, nebo Paul McGhee, pmcghee@newskiessat.com, +31-70-306-4100, nebo fax, +31- 70-306- 4289, oba z New Skies Satellites Webová stránka: http://www.newskiessat.com

Keywords New Skies

Region