Philip Morris snižuje zisk prodejcům

Největší výrobce cigaret v ČR Philip Morris (mj. cigarety PETRA, START, CLEA) snižuje svým odběratelům zásadním způsobem marži. Ke 2.5.2006 dochází ke snížení marží distributorům a prodejcům u nejprodávanějších cigaret až o 4,5% (z cen bez spotřební daně).

Výrobce cigaret tak reaguje na konkurenční boj v levném cenovém segmentu a na dramatický pokles tržního podílu, který dle výzkumu AC Nielsen meziročně poklesl o 7,97% na celkových 62,21% podílu na trhu (za období 02/2005 - 02/2006).

Snížení marží má bezpochyby zmírnit propad zisku, který u této společnosti meziročně klesl o více než jednu miliardu korun.

kontakt:

CZECH TOBACCO CORPORATION a.s.

Patrik Müller

e-mail: patrik@ctc-as.cz