Avaya a Polycom rozšiřují možnosti audio a videokonferencí

Nové možnosti pro majitele audio a videokonferenčních zařízení přináší spolupráce amerických společností Polycom a Avaya. Nejnovější je možnost navázat spojení mezi přístroji, u nichž to doposud nebylo možné. Rozšiřuje se tak využití techniky, což podniky i úřady využijí pro zvýšení efektivnosti řízení, školení i při dalších akcích. Na českém trhu tyto produkty nabízí Gesto Communications, autorizovaný distributor Polycomu.

Novým výsledkem je integrace software Communication Manager společnosti Avaya s technologií Polycomu. Dochází k propojení internetového volání s různými typy techniky (desktopy, konferenční místnosti i multipoint videokonference).

Pro přenos hlasu i videa zde stačí jediná IP síť (IP = internet protocol). Komunikace se zjednodušuje a zlevňuje. Uživatel s jedním číslem volá s videem i hlasem. Navíc se videokonference může odehrávat mezi pracovišti, která užívají různá zařízení. Řešení je schopné obsáhnout přes 750 000 IP video stanic v jedné síti.

Avaya Desktop Video Edition 2.0 integruje videotechnologii PVX Polycomu do Avaya IP Softphone. Umožňuje počítači nebo laptopu, aby operoval jako kancelářský telefon a videokonferenční stanice s možností přepínat mezi módy komunikace. Interface Avaya IP Softphone zobrazuje informace o prezenci, aby ukázal, s kým je možno komunikovat, obsahuje přístup k instantním zprávám a Microsoft Outlooku.

Video tak je další komunikační možností na obrazovce softphonu. V okně aplikace Avaya Desktop Video mohou být zobrazeny až čtyři obrazovky. Uživatelé využívají výhody technologií obou firem.

Díky propojení technologií se člověk volající z kteréhokoli místa může zúčastnit stejné konference ve stejnou chvíli. Avaya Communication Manager se stará o registraci uživatelů, směrování hovorů, unifikované volací řády pro všechny video a audio koncové body podporované technologií Polycomu.

Polycom patří mezi největší poskytovatele komunikačních řešení. Jeho podíl na světovém trhu videokonferencí činí asi 50 procent. Je významným dodavatelem audiokonferenčních zařízení.

Avaya je leadrem ve firemních komunikačních aplikacích, systémech a službách. Navrhuje, vyrábí a spravuje komunikační sítě pro více než milión společností po celém světě.

Gesto Communications českým zákazníkům dodalo více než 500 videokonferenčních zařízení Polycom.

Kontakt:

Gesto Communications,