Gilead převádí peněžní prostředky do USA

Společnost Gilead Sciences, Inc. (index Nasdaq:GILD) dnes oznámila, že správní rada firmy schválila převod asi 280 milionů dolarů z tržeb realizovaných v zahraničí do USA na základě amerického zákona o vytváření pracovních míst z roku 2004. Převáděné finanční prostředky budou v souladu s tímto zákonem reinvestovány do domácích aktivit firmy Gilead.

Pro usnadnění převodu peněžních prostředků uzavřela firma Gilead smlouvu se sdružením bank a firem, kde Bank of America vystupuje v roli správce převodu, firma Gilead Biopharmaceutics Ireland Corporation jako dlužník a firmy Gilead Sciences, Inc. a Gilead Vintage Park, LLC jako ručitelé pětiletého úvěru ve výši 300 milionů dolarů. Zahraniční pobočky firmy Gilead chtějí do 31. prosince 2005 použít prostředky získané z úvěru ve výši 300 milionů dolarů na úhradu hotovostní dividendy ve výši asi 280 milionů dolarů. V důsledku této transakce získá firma Gilead ve 4. čtvrtletí roku 2005 jednorázovou úsporu na dani ve výši asi 25 milionů dolarů.

Kromě výše uvedené smlouvy o úvěru získala firma Gilead pětiletý bankovní revolvingový úvěr ve výši 200 milionů dolarů, kde jako dlužník vystupuje firma Gilead Sciences, Inc. a firma Gilead Vintage Park, LLC vystupuje v roli ručitele. Po splacení výše uvedeného termínovaného úvěru ve výši 300 milionů dolarů se maximální disponibilní objem prostředků pro firmu Gilead Sciences, Inc. na revolvingové úvěrové lince zvýší na 500 milionů dolarů. O společnosti Gilead

Gilead Sciences je biofarmaceutickou společností, která se zabývá objevováním, výzkumem, vývojem a prodejem moderních terapeutických prostředků na nejpalčivější problémy medicíny. Cílem společnosti je zkvalitnit péči o pacienty celého světa, kteří trpí život ohrožujícími nemocemi. Společnost Gilead sídlí v kalifornském Foster City a má pobočky v USA, Evropě a Austrálii.

Pro získání dalších informací o společnosti Gilead se obraťte na Oddělení pro styk s veřejností na čísle 1-800-GILEAD-5 (1-800- 445-3235), nebo navštivte internetové stránky firmy na http://www.gilead.com. KONTAKT: Gilead Sciences, Inc. Susan Hubbard, 650-522-5715 (Investoři) Amy Flood, 650-522-5643 (Média)

Keywords PROTEXT-USA-finance-farmacie-Gilead

Region