Tomkins PLC získala ACD Tridon

Tomkins PLC, přední mezinárodní výrobce a majitel Trico Products Corporation, získal ACD Tridon, hlavního producenta stěračových gumiček a systémových komponentů. Trico zahrne výrobu stěračů a elektroniky firmy ACD Tridon pod názvem Trico Products do silnější společnosti s vedoucím postavením v oboru.

Akvizicí se Trico products stává největším světovým výrobcem stěračových gumiček a jedním z největších členů odvětví stěračových systémů - číslem dvě v Severní Americe a třetím největším na světě. Navíc se sloučením výrobních linek obou firem společnost nyní stává hlavní světovou silou ve své schopnosti integrovat systémy pro evropské, australské, jihoamerické a severoamerické zákazníky z řad výrobců originálních zařízení.

"Postavení ACD Tridon jako výrobce stěračových motorků a elektroniky a jeho tržní podíl v Evropě a Jižní Americe pomohou Trico Products lépe plnit potřeby jeho světových zákazníků," vysvětlil Donald Fletcher, prezident společnosti. "Touto akvizicí získá Trico Products významnou výrobní, tržní a produktovou přítomnost na evropském a jihoamerickém trhu. Na našich trzích vidíme určité významné nové světové podnikatelské příležitosti a my jsme rozhodnuti tyto příležitosti kapitalizovat."

Ředitelství společnosti zůstane v Rochester Hills v Michiganu. Ředitelství ACD Tridon (ve Smyrně, Tennessee) bude přemístěno do kanceláře v Rochester Hills.

Trico Products se sídlem v Rochester Hills v Michiganu je pobočkou Tomkins PLC a nyní má výrobní zařízení v Argentině, Austrálii, Itálii, Mexiku a Velké Británii, stejně jako v Severní Americe. S více než 6000 zaměstnanci na celém světě a obratem přes půl miliardy dolarů je Trico Products zaměřena výlučně na konstrukci, vývoj a výrobu stěračových systémů předních automobilových oken a elektronických systémů pro automobilový průmysl a stěračových gumiček pro sekundární trh. ots Original Text Service: Trico Products Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Richard N. Hiss, 248-371-8312, email, rnh@tricoprod.com, nebo David J. Nenno, 248-371-8310, email, djn@tricoprod.com, oba z Trico Products.

Keywords Tomkins-Trico

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Automotive industry, transport and machinery