Dohoda o dodávkách uhličitanu lithného s firmou SQM

Společnost FMC Corporation (NYSE: FMC) dnes oznámila, že se dohodla se společností Sociedad Quimica y Minera de Chile S. A. SQM o zajištění části dodávek uhličitanu lithného. Společnost FMC pozastavila produkci uhličitanu lithného v Argentině, dokud se nezlepší podmínky na trhu poté, co oznámila novou dohodu o zajištění dodávek. Podrobné podmínky o smlouvě nebyly zveřejněny.

"Nová dohoda o zajištění dodávek nám umožní zaměřit se na naši argentinskou činnost v oblasti chloridu lithného a soustředit se na speciální aplikace lithia, zatímco zůstaneme aktivní a konkurenceschopní na trhu s uhličitanem lithným," řekl prezident FMC Joseph H. Netherland.

Dodávky z více zdrojů nebudou mít vliv na dostupnost celé řady produktů z uhličitanu lithného a speciálních lithiových výrobků. FMC vyrábí lithiové produkty ve svých provozovnách v Argentině, dále v Bessemer City (Severní Karolina), v Bayportu (Texas), v Bromboroughu (Anglie) a také prostřednictvím společných podniků v Japonsku.

FMC je jedním z předních světových výrobců chemikálií a strojů pro průmysl a zemědělství. FMC zaměstnává asi 16.000 osob ve více než 100 výrobních závodech a dolech v 25 zemích. Společnost dělí své podnikání do pěti segmentů: energetické systémy, potravinářské a dopravní systémy, zemědělské produkty, speciální chemikálie a průmyslové chemikálie.

Prohlášení o "bezpečném přístavu" podle Zákona o soukromých obchodech s cennými papíry (Private Securities Litigation Act) z roku 1995:

Prohlášení v tomto sdělení pro tisk, která jsou výhledovými tvrzeními, podléhají různým rizikům a nejistotám, týkajícím se určitých faktorů ve zprávě společnosti na formuláři 110-K a jiných zprávách předkládaných Komisi pro burzy a cenné papíry (SEC). Takové informace, obsažené v tomto sdělení, představují nejlepší úsudek managementu k datu tohoto sdělení na základě v současné době dostupných informací. Společnost nemá v úmyslu aktualizovat tyto informace a zříká se jakýchkoli právních závazků v opačném smyslu. Original Text Service: FMC Corporation Internet: http://www.newsaktuell.de Kontakt: Media, Pat Brozowski, tel:(USA) 312-861-6104, nebo Tom Kline, tel: (USA) 312-861- 6100, nebo Investors, Randy Woods, tel: (USA) 312-861-6160, všichni z FMC Corporation Company News On-Call: webová stránka http://www.prnewswire.com/comp/121861.html nebo Fax: (USA) 800- 758-5804, ext. 121861

Keywords FMC-SQM

Region