Federal-Mogul zakládá podnik na výrobu vložek válců

Společnosti Federal-Mogul Corporation (NYSE: FMO) a Teikoku Piston Ring Co., Ltd. dnes oznámily uzavření dohody o vytvoření společného podniku na výrobu vložek automobilových válců. Společný podnik bude mít název Federal-Mogul TP Liners, Inc. a bude vyrábět v současném výrobním závodě společnosti Federal-Mogul v Lake City ve státě Minnesota. Federal-Mogul TP Liners, Inc. plánuje investovat v příštích dvou letech do této výroby více než 10 miliónů USD.

"Automobilové společnosti na celém světě stojí před úkolem zlepšit palivovou ekonomii a snižovat emise," uvedl Ray Quatrochi, ředitel výrobní technologie v divizi Powertrain Systems. "Snižování hmotnosti vozidel pomáhá řešit tento úkol. Konvenční litinové bloky motorů jsou nahrazovány konstrukcemi z hliníku s litinovými vložkami válců. Technologie vložek válců společnosti Teikoku je osvědčeným a robustním řešením pro tyto aplikace."

Společný podnik bude vyrábět tenkostěnné, nízkonákladové a vysoce výkonné vložky válců. "Náš závod v Lake City je uznáván jako přední výrobce vysoce výkonných vložek válců v Severní Americe a Teikoku je zavedeným dodavatelem vložek válců v Japonsku," uvedl said Mike Verwilst, vicepresident divize Powertrain Systems pro Severní a Jižní Ameriku. "Tato kombinace výrobního know-how a výrobkové technologie poslouží velmi dobře rostoucím potřebám výrobců automobilových motorů v Severní Americe."

Federal-Mogul a Teikoku Piston Ring mají v současné době společné podniky v Číně, Indii a Spojeném království a mají také dohody o technologických licencích v Německu, Francii, Turecku, Koreji, Spojeném království a Spojených státech. "Jsme potěšení, že máme tuto příležitost rozšířit náš vztah s Teikoku Piston Ring," řekl Alan Johnson, výkonný viceprezident divize Powertrain Systems. "Tento společný podnik bude doplňovat naši existující výrobu pístů a pístních kroužků a vytvoří ze společnosti skutečného výrobce systémů 'hnacího cylindru' v Severní Americe."

Společnost Teikoku Piston Ring Co., Ltd., výrobce motorových dílů, včetně pístních kroužků a vložek válců pro použití v automobilech, lodích, stavebních strojích, zemědělských strojích a dalších průmyslových strojích, byla založena v roce 19939 a má sídlo v Tokiu.

Federal-Mogul s ústředím v Southfieldu ve státě Michigan je výrobce automobilových dílů, který poskytuje inovativní řešení a systémy globálním zákazníkům v oblasti výroby automobilů, lehkých a těžkých nákladních vozidel, železniční techniky, zemědělské techniky a v průmyslu. Společnost byla založena v roce 1899. Navštivte webovou stránku společnosti na adrese http://www.federal-mogul.com, kde získáte více informací. Sdělení pro tisk společnosti Federal- Mogul's jsou k dispozici prostřednictvím faxu na službě Company News On-Call, číslo 800- 758-5804, linka 306225.

ots Original Text Service: Federal-Mogul Corporation

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Kimberly A. Welch, Federal-Mogul (USA) 248-354-1916

Company News On-Call: http://www.prnewswire.com/comp/306225.html nebo Fax: (USA) 800- 758-5804, linka 306225