Na čerstvé vlně aneb s Ypsilonkou stále nejdál dojdeš

Zvesela a s hudbou v zádech se do nové SEZONY 2022/23 chystá Studio Ypsilon vstoupit v pondělí 12. září ve 12:00 hodin. Jako již tradičně se v pravé poledne rozezní živou hudbou a zpěvem v podání herců Ypsilonky pasáž funkcionalistického paláce Olympic, už neodmyslitelně spjatého s legendární pražskou scénou, která si bude po celé příští dva roky připomínat neuvěřitelných ŠEDESÁT LET. Zatímco v roce 2023 uplyne právě tolik let od vlastního založení Studia Ypsilon, které vzniklo v roce 1963 v Liberci, v následujícím roce 2024 budou šedesátiny vztaženy k výročí uvedení první inscenace Encyklopedické heslo XX. století, která měla premiéru v únoru 1964. Prvním představením nadcházející sezony bude kmenová inscenace Spálená 16, objevně odkrývající genius loci celé ulice a zvlášť jednoho domu, který se Ypsilonce a jejím věrným divákům už dávno stal domovem.

"Troufám si říct, že příští sezona je báječně předpřipravena. Vše je však v očekávání. Rozhodně jsme si vytvořili okruh možností v tématech, a dokonce už i v určitých titulech, aby podle situace bylo hned po čem sáhnout. V rukávu toho máme hodně a co z něj snad v pravé chvíli vytáhneme a nastudujeme, by mělo přítomnosti co nejvíc sedět a možná nás i ozdravovat," prohlásil principál divadla Jan Schmid v zářijovém úvodníku Zpravodaje Studia Ypsilon.

Více v sekci Pro média na www.ypsilonka.cz.

Keywords ČR-divadlo-Studio Ypsilon

Region