Mezinárodní výstavu sokolnictví a lovu v Malhamu v saúdskoarabském Rijádu navštíví přes 550.000 lidí

Více než půl milionu návštěvníků se chystá na Mezinárodní výstavu sokolnictví a lovectví v Saúdské Arábii 2022, největší světovou sokolnickou akci, která se koná od 25. srpna do 3. září.

Desetidenní událost přivítá nadšence z celého světa, kteří přijíždějí vzdát hold sokolnickému umění s jeho bohatou tradicí, rozvíjenou v Království Saúdské Arábie po mnoho generací. Návštěvníci spatří na vlastní oči výběr nejlepších sokolů a loveckého vybavení na světě a zároveň budou mít příležitost zažít nezapomenutelné výpravy na pouštní safari. Cílem akce je zachovat odkaz sokolnictví a lovu v KSA prostřednictvím seznamování mladších generací s jeho významem a také oslavit jeho historii a tradice společně s hosty z celého světa.

Letošní, již čtvrtý ročník výstavy by měl přivítat přes 550.000 návštěvníků z více než třiceti zemí a stát se tak dosud nejhojněji navštíveným. V několika pavilonech patnácti výstavních sekcí budou mít návštěvníci možnost také zakoupit špičkové sokolnické vybavení. O nepřeberné množství jedinečných a vzrušujících atrakcí se postará přes 350 přihlášených vystavovatelů. Součástí výstavy bude také výstava mezinárodního a místního umění, fotografická soutěž, muzeum a aukce.

Mluvčí výstavy pan Waleed Al-Taweel řekl: "Hostit Mezinárodní výstavu sokolnictví a lovectví v Saúdské Arábii 2022 je pro nás velkou ctí a nesmírně nás těší, kolik návštěvníků se k nám chystá. Sokolnictví je pevnou součástí historie KSA a my jsme velmi hrdí na to, že udržujeme naše tradice stále živé. Díky této akci se setkají nadšenci i amatéři, aby společně oslavili jeden ze základů naší kultury a otevřeli sokolnictví širšímu, mezinárodním publiku."

"Výstavu jsme v uplynulých letech stále rozvíjeli a rozšiřovali, a nyní s hrdostí představujeme nejlepší světové sokoly, vybavení a výrobky doprovázené uměním a zábavou. Ceníme si toho, že díky této výstavě má mnoho lidí možnost poznat stále se rozrůstající světové sokolnické hnutí a stát se jeho součástí," dodává.

Mezinárodní výstava sokolnictví a lovu v Saúdské Arábii se koná v souladu s ambiciózním plánem Vize 2030, jejímž cílem je proměna království prostřednictvím rozvoje příležitostí pro sociální a ekonomickou mobilitu a prosperitu ve zdravějším, přírodním prostředí.

Další informace a vstupenky na https://sfc.org.sa/sa/en/events/index.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1875405/Saudi_Falcons_Club.jpg

Kontakt: