Origami Wall pro instalaci Symfonie květin v Olomouci

Ocěňovaný systém Origami Wall, který slouží pro stavbu opěrných zdí, využili floristé pro instalaci letošní květinové aranže na Horním náměstí v Olomouci.

Pod taktovkou floristy Zdeňka Kupilíka vznikly z tvárnic Origami kompozice, jež reflektují notový zápis 6. symfonie F-Dur. Tu složil tehdy 11ti letý W. A. Mozart v Olomouci při svém pobytu v roce 1767.

Čtyři květinové bloky mezi Herkulovou kašnou a morovým sloupem osázeli floristé v duchu čtyř ročních období. Na rohu radnice, pod slunečními hodinami, pak floristé z tvárnic vystavěli „green pointy“ - pyramidové ostrovy.

„Symfonie květin“ prezentuje další možnosti použití tvárnic Origami jak z hlediska kompozice, tak z hlediska různých barev či druhů osázení. Až do září tak mají návštěvníci Olomouce jedinečnou příležitost vidět tento systém, jež byl nedávno oceněn prestižní Red Dot Award 2022 za design.

Kontakt:

www.origami-wall.com

info@origami-wall.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-stavebniny-trh-firmy-Origami System

Region
Brno region

Building industry, housing and real property