Platforma fingood.cz v červnu zafinancovala projekty v hodnotě 78,6 mil. korun

Červen byl pro fingood.cz rekordní v mnoha směrech. Platformě se podařilo překročit 650 mil. korun v odfinancovaných projektech. K tomu navíc vybrala rekordní investici 34 mil. korun a navýšila svou investorskou databázi.

34 milionů za 60 minut

Fingood.cz si poslední dva roky pevně buduje pozici tuzemské crowdfundingové jedničky. Červen tento fakt jen potvrdil.V tomto měsíci zainvestovali lidé na fingood.cz rekordních 78,6 mil. korun v 6 investičních příležitostech. Velkou měrou k tomu přispěla investice do společnosti Rybka Building, kdy se během pouhých 60 minut vybralo 34 mil. korun. Investoři si tak jen díky této příležitosti rozdělí výnos v hodnotě 1,4 mil. korun.

Tento rekordní měsíc přinesl velké oživení investorské poptávky. To přišlo po skoro až šokovém ochlazení, které způsobila především válka na Ukrajině. Svou roli zde bezesporu hraje také inflace. "Lidé začínají chápat, že je nutné se proti inflaci bránit. My jim nabízíme pevně stanovené zhodnocení až 12 %. Je pořád lepší zhodnotit své peníze o deset procent a být pět procent pod inflací, než je nechat znehodnotit o patnáct procent," komentuje Vít Endler, CEO fingood.cz, co vede širokou veřejnost k většímu investování.

Cíl pro letošní rok - 1 miliarda

Díky tomuto rekordnímu měsíci udělal fingood.cz další krok ke svému vytyčenému cíli ve výši 1 miliardy korun v zafinancovaných projektech.

"Loni jsme vyrostli o více než 650 procent, letos plánujeme vyrůst procentuálně ‚pouze‘ o 250 procent. Chceme ovšem překročit hranici jedné miliardy korun zprostředkovaných úvěrů. K cíli máme výborně nakročeno, což potvrzuje naše překročení hranice 660 mil. korun zafinancovaných projektů," vysvětluje plány fingood.cz Endler.

To je možné především díky silné investorské základně, která má více než 6000 členů a od začátku roku do ní přibylo přes 1500 nováčků. Fingood.cz láká především pevně stanoveným výnosem a silným zajištěním investic.

"Na rozdíl od dluhopisů je 70 procent našich investic zajištěno zástavou nemovitého majetku. Dalších 20 procent tvoří zástava movitého majetku a zbývajících 10 procent je zajištěno ‚papírovým zajištěním‘ v podobě notářského zápisu a směnky. To dává našim investorům jistotu. Když k tomu připočteme garantovaný výnos 7 až 12 procent, dostaneme velice lákavý investiční nástroj," doplňuje výhody investování šéf fingood.cz.

.

Keywords ČR-finance-internet-firmy-finGOOD