SiS oznamuje první spojení Pentium !!! s technologií 3C

Společnost SiS, přední dodavatel jádrových logických a grafických čipů, dnes oznámila první produkt, který spojuje čip Pentium !!! s integrovanou technologií 3C (Computing, Consumer a Communication) pod označením SiS630. Čip SiS630 vybavuje běžná PC všemi funkcemi, které jsou vyžadovány pro věk internetu. Sis630 posiluje přední pozici společnosti SiS v oblasti integrace, když si tuto pozici vytvořil už předchozími čtyřmi generacemi řešení.

SiS630 integruje hlavní (tzv. northbridge) čip, pomocný (southbridge) čip (SiS960) a grafický 128bitový 3D akcelerátor (Sis300) v jediném čipu. Dává k dispozici vysoce kvalitní funkce modemu V.90 HSP, 10/100M Fast Ethernet, 1M Home PNA, 3D Positional Audio, Advanced H/W DVD playback a engine pro 2D/3D grafiku. S použitím SiS630 budou běžné PC schopny výkonu 3C bez nutnosti různých přídavných karet. SiS630 je schopen ušetřit výrobcům boardů více než 150 USD a pomoci urychlit dobu uvádění výrobků na trh. SiS ujišťuje, že SiS630 je optimální pro použití u CPU s nejnovějším Pentiem !!! a Celeronem.

Kromě toho má SiS630 tyto klíčové funkce:

1. vyhovuje PC'99 a PCI 2.2

2. Podpora všech synchronních a asynchronních frekvencí front-side sběrnice u CPU s Pentiem !!!/II a Celeronem

3. Podpora PC133 VCRAM/SDRAM , 3 DIMM a až 1,5GB hlavní paměti.

4. Ultra ATA66 IDE

5. 5 portů OpenHCI USB

6. Architektura Ultra-AGPTM

7. Podpora rozhraní digitálního plochého panelu pro výstup TV, výstup LCD a duální view

Na konferenci SiS také oznámila své identické řešení s jediným čipem pro K6-III pod označením SiS540, které má přesně stejné funkce jako SiS630.

SiS630 nebo SiS540 je možné používat s SiS950, čipem LPC super I/O. Jak SiS630, tak SiS540 se montují do plastového obalu BGA s největším počtem pinů na světě a SiS950 do 128pinového PQFP.

Vzorky SiS630 a SiS540 budou k dispozici v červnu a červenci a masová výroba bude zahájena v srpnu a září. Cena SiS630 je 35 USD za objednávku 10.000 kusů, cena SiS540 je 29 USD.

Silicon Integrated Systems Corporation je největší veřejně kotovanou společností dodávající soubory čipů, tzv. chipsety, na Tchaj-wanu. Byla založena v roce 1987 a má sídlo ve vědeckém a průmyslovém parku v Hsin-chu na Tchaj-wanu. Společnost se zaměřuje na technologicky vyspělou logiku pro trh běžných počítačů PC včetně jádrové logiky, multimédií a datové komunikace.

Fotografie výrobku SiS630 je k dispozici na webové stránce http://www.sis.com.tw. Další informace na telefonu: Sylvia Lin: +886-2-29161619, linka 353, nebo e-mail: sylvia@sis.com.tw.

ots Original Text Service: Silicon Integrated Systems Corp. Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Sylvia Lin, SiS, +886-2-29161619, linka 353, nebo sylvia@sis.com.tw

Webová stránka: http://www.sis.com.tw