V Ostravě se budou těžit běžecké zážitky! ČEZ RunTour míří do industriálního areálu Dolní oblast Vítkovice

Oblíbený běžecký seriál ČEZ RunTour míří do Ostravy. Stovky běžců si v sobotu 11. června užijí unikátní trať vedoucí monumentálním industriálním areálem Dolní oblast Vítkovice, který je na seznamu Evropského kulturního dědictví. Těšit se mohou také na dětské závody, nabité zázemí a bohaté expozice v celém areálu.

Startovní výstřel čtvrtého letošního závodu ČEZ RunTour zazní přímo pod vysokou pecí, v jejíchž útrobách se kdysi vyrábělo denně až 1200 tun železa. Dnes je ale také běžeckým symbolem – nástavbou vysoké pece se totiž stala dvacetimetrová věž Bolt Tower s kavárnou a rozhlednou, která je pojmenována po legendárním jamajském sprinterovi Usainu Boltovi.

Odtud se pak běžci vydají do nekonečného bludiště železných konstrukcí, rezavého potrubí a impozantních průmyslových budov. Účastníci poběží kolem bývalého plynojemu, který dnes funguje jako multifunkční aula, kolem rozlehlých výrobních hal a dalších jedinečných architektonických děl, které se začaly v Ostravě budovat už kolem roku 1830.

Pro účastníky ČEZ RunTour budou v Ostravě připraveny nejen tradiční tratě na tři, pět a deset kilometrů, ale také dětské Rákosníčkovy běhy na 500 a 1000 metrů. Ať se rozhodnete pro kteroukoliv z nich, čeká vás v cíli originální oboustranná finisherská medaile s motivačním heslem, která pravidelným účastníkům seriálu nesmí chybět do sbírky. Dopřát si můžete osvěžující sprchu, masáž nebo energii dobít ve stánku s výživovými doplňky Edgar power či si vychutnat celé Lidl menu – například grilovaného lososa na listovém salátu.

S celou rodinou pak můžete vytěžit maximum zážitků z vítkovické oblasti – rozhlédnout se z Bolt Tower, navštívit Velký i Malý svět techniky, hrát si v Dětském světě, navštívit Národní zemědělské muzeum Ostrava nebo třeba prohlídkovou trasu v Těžní věži.

Také v Ostravě budou běžci pomáhat dobré věci. Pokud trasu absolvujete s telefonem a pustíte si před startem aplikaci EPP – Pomáhej pohybem, můžete pak své kilometry vyměnit za body. Nadace ČEZ následně za tyto body pošle finanční prostředky vybranému dětskému domovu z Moravskoslezského kraje, pro který Skupina ČEZ vytvoří v aplikaci speciální projekt. Kromě toho bude i tentokrát platit, že 50 Kč z každého startovného poputuje na konto Nadace Leontinka, která pomáhá nevidomým, a to zejména mladým lidem a dětem.

Pokud se chcete přesvědčit o tom, že v Ostravě #Jeradostbezet, registrujte se na závod prostřednictvím webu www.run-tour.cz. Ale pozor: místa ve startovní listině rychle mizí!

O ČEZ RunTour

ČEZ RunTour je největší a nejoblíbenější běžecký seriál osmi závodů pro hobíky, rodiny s dětmi a začátečníky. Na naše městské závody se běžci často a rádi vrací pro jejich přátelskou a pohodovou atmosféru, ale také pro unikátnost jednotlivých tratí. Ty jsou připraveny pro každého – tři, pět a deset kilometrů pro dospělé, 500 a 1000 metrů pro děti. Prostřednictvím ČEZ RunTour se navíc v rámci charity pomáhá tam, kde je to potřeba. Je radost běžet!

Více informací:

Nikola Gunišová – ředitelka seriálu

e-mail: nikola.gunisova@vmlyr.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-kondice-běh-charita-firmy-VMLY&R-RunTour

Region