Budoucnost metropole ukáže konference Inovační vize Prahy 2030

Inovátoři, výzkumníci, nadějní talenti, kreativci a také město a podnikatelé. Ti všichni pomáhají Praze rozvíjet její inovační prostředí. Česká metropole má slibný potenciál stát se evropským lídrem v inovacích, chybí jí ale jednotná vize. O jejích potřebách a změnách, které by do deseti let měly v metropoli nastat, budou debatovat odborníci na celodenní konferenci Inovační vize Prahy 2030. Uskuteční se 24. května v konferenčním prostoru OC Máj na Národní třídě.

"Praha má už teď slušně našlápnuto k tomu stát se uznávaným lídrem v oblasti inovací. Potenciál hlavního města je nutné neustále rozvíjet, významně k tomu teď dopomáhají i zdroje z Evropské unie. Tuto konferenci vnímám jako ideální příležitost pro sdílení zkušeností a know-how mezi hlavním městem, státem a jeho institucemi, soukromým sektorem a dalšími aktéry, jako jsou třeba vysoké školy," říká primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

Pořadatelem akce je Pražský inovační institut (Pii), který jako zapsaný ústav města propojuje klíčové inovační hráče z byznysu, města, vzdělávání a akademické sféry. V panelových diskuzích budou otevřena témata a otázky, s nimiž se pražské inovační prostředí dlouhodobě potýká. A zároveň nabídnou řešení, která ho mohou posunout kupředu.

Konference se koná pod záštitou ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové a pražského primátora Zdeňka Hřiba, kteří se budou osobně účastnit. Bude rozdělena do šesti tematických bloků: podpora podnikání, urbánní inovace, AI a digitalizace, věda, vesmír a výzkum, inovace ve vzdělávání, kulturní a kreativní odvětví. Akci zakončí FuckUp Night s Tomášem Studeníkem. Podrobné informace o programu, pozvaných odbornících a registrace jsou na webu www.picpraha.eu.

Kontakt pro média: Šárka Mrázová, e-mail: mrazova@prahainovacni.eu

Keywords ČR-správa-hospodářství-inovace-Praha-Pražský inovační institut

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic