Společnost GWM investuje 9 miliard jüanů do R&D se zaměřením na alternativní pohon a inteligentní vozidla

Společnost GWM 29. března oficiálně zveřejnila výroční zprávu za rok 2021, v níž zdůraznila nedávné investice do výzkumu a vývoje (R&D) ve výši 9,07 miliardy jüanů. Společnost tak dosáhla dalšího milníku v oblasti financování výzkumu a vývoje.

V porovnání s rokem 2020 investice společnosti GWM do výzkumu a vývoje meziročně vzrostly o 76,05 % a představují nyní 6,65 % provozních příjmů.

Jak uvedl generální ředitel pro technologie společnosti GWM HAVAL Lv Wenbin, tváří v tvář konkurenci na globálním trhu společnost GWM vždy trvala na konceptu "nadměrných investic a precizního výzkumu a vývoje" pro naplnění diverzifikovaných specifických potřeb globálních uživatelů.

V uplynulých letech společnost GWM průběžně uváděla na trh rozmanité pokročilé technologie a pokračovala v přesně cílených investicích do alternativních pohonů a inteligentních vozidel.

V oblasti alternativních pohonů oficiálně představila svůj systém L.E.M.O.N. DHT. Tento vysoce integrovaný a mimořádně účinný hybridní systém je kompatibilní s pohonnými architekturami HEV i PHEV. Celkovou účinnost hnacího ústrojí modelů vybavených pohonnou architekturou HEV lze s jeho pomocí zvýšit o více než 50 %. Ve srovnání s modely využívajícími jiná paliva dosahuje míra úspory paliva při testování u výrobce 35 % až 50 %.

Příkladem může být vozidlo HAVAL JOLION HEV. S pomocí platformy L.E.M.O.N. DHT u něj lze automaticky přizpůsobit spotřebu paliva pro maximální hospodárnost v různých jízdních režimech, jako je standardní, sportovní a ECO. Tato funkce vychází vstříc potřebám uživatelů za různých podmínek včetně jízdy po městě, rychlostních silnic a dalších jízdních scénářů.

V oblasti inteligence vozidel uvedla společnost GWM na trh technologii Coffee Intelligence 2.0 a v loňském roce pak slavnostně představila novou elektronickou i elektrickou architekturu a chytrý podvozek s řízením typu drive-by-wire. Na základě všech těchto technologických vylepšení se vývoj Coffee Intelligence 2.0 zaměřil také na modernizaci inteligentního řízení a vyvinul navigační systém NOH (Navigation On HIPilot) s podporou inteligentního řízení.

Po zapnutí tohoto systému může vozidlo automaticky pomáhat řidiči při změně jízdního pruhu, předjíždění a dalších činnostech. Systém dokáže také sledovat, zda je řidič unavený, neschopný se soustředit nebo jinak indisponovaný, což ilustruje jeho orientaci na uživatele.

Věda a technologie přinášejí příjemnější zážitek při řízení stále většímu počtu uživatelů. Na svém 8. technologickém festivalu společnost GWM oznámila, že hodlá dále rozšiřovat globální kolektiv výzkumu a vývoje až na počet 30.000 zaměstnanců a zvýšit v příštích pěti letech celkové investice na 100 miliard jüanů.

Kromě práce v odvětví výzkumu a vývoje společnost GWM také aktivně buduje průmyslový řetězec nízkouhlíkové výroby automobilů, propojující celý svět. Do roku 2023 plánuje postavit svou první továrnu s nulovými emisemi uhlíku, která přinese globálním uživatelům ještě inteligentnější, bezpečnější a ekologičtější jízdní zážitek.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1797940/image1.jpg

KONTAKT: Pupu Li, 86-13466544432, lipupu@dsconsulting.com

Keywords Čína-automoto-GWM

Region