Výstava Síla mého hlasu v Senátu

Dne 8. března 2022 proběhla v Chodbě místopředsedů Senátu Parlamentu České republiky slavnostní vernisáž výstavy s názvem "Síla mého hlasu" pod záštitou senátora pana Josefa Klementa. Výstava, kterou připravila mezinárodní mírová nevládní organizace HWPL, se skládala ze tří hlavních částí - minulost, současnost a budoucnost České republiky.

Sekce minulost zachycuje vývoj demokracie v České republice od vzniku samostatného československého státu v roce 1918, přes období pražského jara až po sametovou revoluci. Byl to okamžik, kdy jsme se mohli ohlédnout za nepřízní osudu a výzvami, které čeští občané překonali, aby dosáhli demokracie.

Část o přítomnosti tvořená ilustracemi a výtvarnými díly populárních českých umělců ilustruje některé ze současných společenských problémů, s nimiž se čeští občané potýkají.

Část věnovaná budoucnosti zobrazuje nadějnou budoucnost a ilustruje vyspělou občanskou společnost, která podporuje kulturu míru a řešení sociálních a environmentálních problémů.

Senátor J. Klement ve svém úvodním projevu řekl: "Byl jsem nadšený hned dvakrát, zaprvé, že vůbec toto téma zajímá mladé lidi, za druhé, když jsem zjistil, co je to za organizaci, název překladu a zkratka."

Výstava se konala v Senátu od 8. do 21. března, ovšem kvůli epidemickým opatřením byla návštěva veřejnosti omezena. HWPL proto plánuje uspořádat 19. dubna online projekci výstavy. Více informací naleznete na jejich webových stránkách.

Kontakt:

hwpl.cz, public.relations@hwpl.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Keywords ČR-Korea-víra-senát-historie-HWPL

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Politics, public administration and courts