finGOOD pošle část peněz z investic na pomoc Ukrajině

Aktuální válečný stav na Ukrajině se dramaticky dotýká všech jejich obyvatel, kteří za sebou zanechávají domovy a celé své životy a vydávají se vstříc nejistotě. Investiční platforma finGOOD se nyní rozhodla přispět k pomoci.

Březnové investice pomohou Ukrajině

FinGOOD.cz se tak přidal k mnoha společnostem a podpoří obyvatele Ukrajiny v jejich nelehké situaci. Tato investiční platforma se rozhodla, že za měsíc březen daruje poplatky ze zprostředkovaných investic na humanitární pomoc pro Ukrajinu.

"Crowdfunding tu odjakživa byl pro lidi, a i my ve finGOODu cítíme za svou povinnost v této situaci pomoci,“ říká k současné situaci Vít Endler, CEO finGOOD.

Každá z investic od individuálních investorů tak nabude zcela nový rozměr a přes 5100 investorů se bude moci podílet zprostředkovaně na pomoci ukrajinským lidem, kterým se ze dne na den otočil život o 180 stupňů. Investice na finGOOD.cz tak v průběhu celého měsíce získají zcela nový rozměr a jejich smysl bude větší než kdykoliv předtím.

#ZaUkrajinu

Po zvážení všech možností se finGOOD.cz rozhodl podpořit sbírku #ZaUkrajinu. Tu organizují spolky úzce spojené s Ukrajinou. Peníze vybrané jejím prostřednictvím poputují zejména na zajištění oblečení, ubytování, přepravu a další nezbytné potřeby pro původní obyvatele Ukrajiny.

Tato pomoc bude de facto crowdfundingem na druhou. Dojde v ní totiž ke spojení dvou typů crowdfundingu, a to příspěvkového s investičním.

"Věříme, že naši investoři ocení to, že svými investicemi, nejen ochrání své finance před inflací, ale hlavně přispějí lidem v nouzi,“ shrnuje Endler.

Crowdfundingová investiční platforma finGOOD.cz se tak přidává po bok mnoha tuzemským společnostem, které se rozhodli zaslat peníze tam, kde je to v současné chvíli potřeba nejvíce.

.

Keywords ČR-Ukrajina-Rusko-finance-sociální-boje-firmy-finGOOD

Region
Prague, Central Bohemia region and Czech Republic