Společnost Shanghai Electric zahájila program výuky čínštiny pro pákistánské zaměstnance projektu integrovaného uhelného dolu a elektrárny Thar Block-1

Společnost Shanghai Electric ve spolupráci s Konfuciovým institutem při Univerzitě v Karáčí (CIUK) v rámci společné iniciativy, jejímž cílem je zvýšit kvalifikaci zaměstnanců projektu a otevřít studentům z provincie Sindh na jihu Pákistánu lepší kariérní vyhlídky, zpřístupnila nový vzdělávací program pro pákistánské zaměstnance integrovaného uhelného dolu a energetického projektu Thar Block-1 a obyvatele z okolí.

Iniciativa nabízí bezplatný přístup k výuce čínštiny pro pákistánské pracovníky a studenty z Islamkotu a okolních měst a vesnice. Ti zdarma obdrží učebnice a další jazykové pomůcky, které připravili pedagogové z CIUK. Do prvního ročníku je zatím zapsáno 40 zaměstnanců a 60 studentů.

„Jakožto přední dodavatel energetických řešení si společnost Shanghai Electric uvědomuje, že je povinna vzdělávat a školit novou generaci elektroinženýrů a techniků a pomáhat dalším studentům se zahájením kariéry v energetickém průmyslu. V předchozích iniciativách projektu Thar Block-1 jsme pořádali vstupní školení, která rozvíjela dovednosti místních pracovníků, a zvali jsme zkušené techniky, aby předávali své zkušenosti nově přijatým zaměstnancům," řekl Meng Donghai, zástupce ředitele společnosti Shanghai Electric Power Generation Engineering Company.

„Užší ekonomické vazby mezi Čínou a Pákistánem vytvořily pro lidi z obou zemí nové obchodní příležitosti a my doufáme, že program výuky čínštiny zprostředkuje místním pracovníkům a studentům dovednosti, které zužitkují při dalším profesním postupu, a zároveň poslouží jako okno pro propojení obou kultur, posílení vzájemného porozumění a čínsko-pákistánského přátelství," dodal Meng.

„Program výuky čínštiny, který zahájila společnost Shanghai Electric, bude pro studenty z odlehlé oblasti jako Islamkot přínosem. Je to jedinečná a cenná vzdělávací příležitost, která jim umožní lépe poznat čínskou kulturu a v budoucnu najít lepší zaměstnání," uvedl Muhammad Nasiruddin Khan, pákistánský ředitel CIUK.

„Během práce s čínskými zaměstnanci projektu integrovaného uhelného dolu a elektrárny Thar Block-1 mne velice začalo zajímat studium čínštiny. Jsem velmi rád, že mi společnost Shanghai Electric nabízí příležitost naučit se čínsky. V budoucnu mi to poskytne lepší vyhlídky na zaměstnání, protože v Pákistánu existuje velké množství projektů čínsko-pákistánské spolupráce. Mluvit čínsky je nevšední dovednost," řekl jeden ze studentů, který se do programu zapojil.

V roce 2017 Pákistán oficiálně vstoupil do Šanghajské organizace pro spolupráci (SCO) a díky posílené čínsko-pákistánské spolupráci se znalost čínštiny stala žádanou u těch, kteří chtějí pracovat pro místní čínské společnosti. Vzestup výuky čínštiny v zemi pomohl zaplnit komunikační mezeru mezi Čínou a Pákistánem a také umožnil většímu počtu místních získat vysněnou práci.

V posledních letech pomohla společnost Shanghai Electric Pákistánu budovat energetickou infrastrukturu s využitím špičkových energetických technologií v rámci iniciativy Nové Hedvábné stezky (BRI) a Čínsko-pákistánského ekonomického koridoru (CPEC). V dubnu 2019 byla podepsána smlouva o EPC pro projekt integrovaného uhelného dolu a elektrárny Thar Block-1, který zahrnuje dvě 660megawattové uhelné elektrárny a důl, v němž se bude ročně těžit 7,8 milionu tun uhlí. Prioritním projektem CPEC bude optimalizace energetického mixu Pákistánu a výrazné zvýšení jeho energetické bezpečnosti.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/1729472/image_1.jpg

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1629353/Logo.jpg

KONTAKT: Jocelyn Zhou, +86(21)33261246, e-mail: zhouhj6@shanghai-electric.com

Keywords Čína-vzdělání-energie-Shanghai Electric