Organizace AV-Comparatives zveřejnila nové výsledky testů nejvýkonnějších antivirových řešení pro podniky

Organizace AV-Comparatives zveřejnila nejnovější výsledky své průběžné série hlavních testů pro podniky, která dlouhodobě hodnotí výkonnost 19 předních antivirových řešení pro podniky.

Rakouská antivirová testovací laboratoř provádí systematické testování bezpečnostních softwarových řešení s cílem posoudit, jak účinně tato řešení podniky chrání před kybernetickou kriminalitou. Certifikát organizace AV-Comparatives je celosvětově uznávaným měřítkem výkonnosti softwaru.

Antivirová řešení společností Bitdefender, Kaspersky, Microsoft, Avast a Panda dosáhla stoprocentního výsledku v testu ochrany v reálných podmínkách, který analyzuje reakci řešení na hrozby pomocí 375 reálných testovacích případů včetně funkčních exploitů a URL adres, které přímo odkazují na malware.

Test ochrany před malwarem napodobuje online útoky malwaru, se kterými se setkávají typičtí podnikoví uživatelé, a hodnotí tak schopnost produktů detekovat a blokovat škodlivé soubory před a po infekci. Toto hodnocení využívá více než 1000 vzorků malwaru a obsahuje také test falešně pozitivních výsledků.

Na prvním místě se v tomto testu umístila řešení společností G Data, Microsoft a Sophos, přičemž každý z těchto produktů dosáhl u běžného podnikového softwaru stoprocentní míry ochrany bez falešně pozitivních nálezů.

Zprávu si lze zdarma a bez nutnosti registrace stáhnout z webových stránek testovací laboratoře: Business Test Factsheet August-September 2021 - AV-Comparatives .

Spoluzakladatel organizace AV-Comparatives Peter Stelzhammer řekl: „Kybernetická bezpečnost nikdy nebyla důležitější. Dosažení vysokého skóre v tomto testu by mělo prodejcům i jejich zákazníkům poskytnout důvěru v ochranu výrobků."

"Hlavní test pro podniky je indikátorem kvality, který může IT manažerům pomoci při rozhodování a demonstrovat účinnost předních světových bezpečnostních řešení."

V průběhu tohoto testu softwaru pro podniky byly na 64bitovém systému Microsoft Windows 10 testovány následující podnikové produkty.

● Acronis Cyber Protect Cloud with Advanced Security pack

● Avast Business Antivirus Pro Plus

● Bitdefender GravityZone Elite

● Cisco Secure Endpoint Essentials

● CrowdStrike Falcon Pro

● Elastic Security

● ESET PROTECT Entry with ESET PROTECT Cloud

● FireEye Endpoint Security

● Fortinet FortiClient with EMS, FortiSandbox & FortiEDR

● G Data Endpoint Protection Business

● K7 Enterprise Security Advanced

● Kaspersky Endpoint Security for Business – Select, with KSC

● Malwarebytes EDR

● Microsoft Defender Antivirus with MEM

● Panda Endpoint Protection Plus on Aether

● Sophos Intercept X Advanced

● VIPRE Endpoint Cloud

● VMware Carbon Black Cloud Endpoint Standard

O organizaci AV-Comparatives:

AV-Comparatives je nezávislá organizace, která nabízí systematické testování účinnosti bezpečnostních softwarových produktů a mobilních bezpečnostních řešení. Za využití jednoho z největších systémů sběru vzorků na světě vytvořila reálné prostředí, které zajišťuje skutečně přesné testování.

Organizace AV-Comparatives nabízí volně přístupné výsledky antivirových testů jednotlivcům, zpravodajským organizacím i vědeckým institucím. Certifikát organizace AV-Comparatives představuje celosvětově uznávané oficiální potvrzení softwarové výkonnosti.

Kontakt: Peter Stelzhammer

e-mail: media@av-comparatives.org